Ask it

Claudia vraagt: Sinds een paar weken heb ik last van een hele droge huid. Ik scrub 2x in de week en ik gebruik elke dag foundation en poeder. Maar doordat mijn huid zo droog is ziet dat er heel lelijk uit! Weet jij wat ik hieraan kan doen?

Een vette huid is vervelend maar zo blijkt maar weer: een droge huid is ook niet alles! Ik zou als ik jou was vanaf nu 1 keer in de week scrubben. Een goede dagcrème doet ook wonderen! Kies er wel eentje uit voor de droge huid, zo’n dagcrème voedt je huid meer en geeft de nodige verzorging aan je droge huid. Gebruik vloeibare foundation, in combinatie met een droge huid is dat het beste. En nog iets: een warme, zelfs hete douche is lekker maar het droogt je huid wel uit. Neem liever een iets koudere douche en dep je gezicht daarna droog. Daarna insmeren met een goede crème. :)

Isabelle vraagt: Ik heb een paar vragen over mijn haar: hoe vaak moet je naar de kapper ongeveer? En ik was mijn haar elke dag omdat het heel snel vet is. Daar wil ik mee stoppen omdat het niet zo goed is voor je haar. Maar ik wil ook niet met vet haar zitten! Heb je tips?

Ja dat heb ik zeker! Om gelijk maar je eerste vraag te beantwoorden: dat verschilt per haartype. Je kan het best om de 6/7 weken naar de kapper gaan om de puntjes bij te laten knippen. Hierdoor voorkom je gespleten haarpunten. En vet haar is heel irritant, ik heb dat zelf ook wel eens. Je haar is er nu aan gewend dat het om de dag gewassen wordt (klinkt misschien raar) en daarom is het zo snel vet. Dus om te beginnen: was het om de dag. Eventueel kan je het later om de 3 dagen doen. Nog een tip: gooi niet al te veel mousse, gel, haarlak enz. in je haar. Daardoor wordt je haar ook eerder vet.

Linda vraagt: Wat me al een tijdje afvroeg hè: heb je tips hoe ik mijn ogen toch mooi/sprekend kan opmaken, zonder dat niemand er ook maar iets van ziet omdat mijn bril ervoor zit?

Met een bril kun je je ogen heel mooi opmaken. Een bril met min-glazen verkleinen je ogen. Je kunt er dus voor kiezen om je ogen groter te laten lijken. Kies oogschaduwtinten in beige/bruin of wit/grijs/zilver/pasteltinten. Een bril met plusglazen vergroten je ogen. Je kunt ze kleiner doen lijken door donkere tinten oogschaduw. Donkerbruin, mosgroen, donkerblauw/paars of grijszwart.
Kies wat je zelf mooi vindt, dit zijn enkel wat tips. Vergeet vooral de mascara niet! ;)

Heb je ook troubles en wil je ook antwoord op je vraag? Mail naar pink-sensation@live.nl en zal hem beantwoorden. ;)

3 reacties op Ask it

 • Handige vragen, ik leef best wel een beetje mee met Claudia. Ik heb een dan wel een vette huid maar tegelijkertijd ook last van velletjes. Dat staat heel lelijk i.c.m. foundation. :( Meid: meteen na het douchen je gezicht insmeren met dag- of nachtcreme, dan is de schade nog te beperken!

 • weetje wat bij mij helpt? Als ik heb gepoederd (foundation) dan heb ik soms ook van die velletjes (niet omdat ik een droge huid heb, het komt vooral door mijn piercing :’)) en dan smeer ik op dat plekje een heel klein beetje cremé. Daardoor word de huid daar weer ‘glad’ en bij mij blijft de foundation gewoon zitten! Geen flauw idee of dat normaal is, hihi.

 • Aaaah, wat tof! ^^ Je hebt m’n vraag behandeld. *voelt zich cool*
  En ik ga dat echt eens proberen. Sowieso zijn mijn ogen al vrij klein, dus een tip die ik ooit al kreeg was dat ik m’n ogen groter moest laten lijken. En nu al helemaal!
  Ik denk dat ik voor beige (want ik heb bruine ogen) of lichtroze ga (want m’n montuur is bordeauxrood/donkerroze). Hoezee! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Pink Sensation! Een persoonlijk blog over beauty en lifestyle, waar ik sinds 2009 met veel plezier voor schrijf. Mijn naam is Melissa (23) en ik wens je veel leesplezier toe!

Instagram
 • Tempel van Zeus in Olympia gebouwd in de 5e eeuwhellip
 • Melissani meer op het eiland Kefalonia In de Griekse mythologiehellip
 • Ik elke avond ik zit zo vol ik ga nooithellip
 • Gister in Agia Efimia Kefalonia Greece
 • swipe voor filmpje Vorig jaar dolfijnen gespot in Portugal dithellip
 • Diploma uitreiking BachelorOfLaws inhdenhaag
 • h e r f s t tree autumn
 • Dagje gewinkeld in Londen gister met lindavnieuwkerk
 • Oxford Street London
YouTube