Er is niks vervelender als er aan het einde van de dag niks meer van je make-up over is, vind ik dan. Je staat ’s ochtends toch zeker niet voor niks voor de spiegel? Om dit irritante probleem een beetje te verhelpen volgen hier wat tips om je make-up stralend te houden! 

Zo doe je dat:

Begin met een goede basis: ’s ochtends je gezicht reinigen.
Vervolgens breng je een goede dagcrème aan. Laat je dagcrème minstens 10 minuten intrekken. Je hoeft echt geen 10 minuten daarop te wachten, kleed je alvast aan of ga ontbijten.
Om je basismake-up (foundation, poeder, blush) te fixeren kun je een make-up fixing spray gebruiken. In de limited edition van Catrice Haute Couleur zit er bijvoorbeeld een. (deze heb ik ook!)

Mascara blijft over het algemeen altijd wel goed zitten, mocht het toch uitlopen raad ik je waterproof mascara aan. Haal dan wel goed reinigingsspul in huis, want waterproof mascara krijg je er moeilijk af.
Meerdere laagjes werkt ook, nu denk ik dat de meeste meiden al meerdere laagjes mascara gebruiken, maar toch! Je zult echt verschil merken.

Om oogschaduw longlasting te maken: oogschaduwbasis! Dit is gewoon een base wat je onder je oogschaduw aanbrengt. De Hema heeft bijvoorbeeld een oogschaduwbasis, niet duur & werkt prima.
Je oogschaduw blijft ook langer zitten als je deze aanbrengt met een nat kwastje. De kleur is ook nog eens intenser!

Oogpotlood: het gevreesde make-up item wat bij mij áltijd uitloopt. Vaak komt het doordat ik het aanbreng op de natte wimperrand aan. Breng het oogpotlood nét iets daaronder aan, hierdoor vervaagt het véél minder snel.
Koop een waterproof oogpotlood! Zelf heb ik er een van Lancôme, kost wel iets meer, maar dan heb je ook wat! Loopt bijna niet uit, en blijft echt 100 keer beter zitten. Ik merkte echt verschil met mijn oude vertrouwde Hema potloodje en deze.

Je kan niet verwachten dat lipgloss de hele dag blijft zitten, dat doet ie gewoon niet. Af en toe bijwerken dus. Je hebt veel verschil in lipgloss, de wat duurdere merken blijven vaak langer zitten en zijn van betere kwaliteit.
Met lippenstift is het een ander verhaal. Breng een klein beetje poeder/concealer aan op je lippen en hap in een tissue. Daarna breng je de lipstick aan, en hap je weer in een tissue, daarna nog een keer en je lippen zijn voor lang mooi gestift.
Je kan ook van te voren je lippen inkleuren met lipliner, doe dit wel met ongeveer dezelfde kleur als je lippen, anders ziet het er een beetje raar uit.