Heb je dat ook wel eens gehad? Dat je thuis komt van vakantie en merkt dat je de helft van je spullen die je in je koffer had zitten niet gebruikt hebt? Om dat te voorkomen kun je beter alleen meenemen wat je écht nodig hebt.

  • Je haar heeft het in de zon zwaar te verduren, dus neem een shampooconditioner mee. Twee in één producten zijn superhandig, want dat scheelt weer ruimte.
  • In het buitenland weet je maar nooit hoe het gesteld is met de hygiëne. Neem zelf dus wat tissues, wc-brillendoekjes en wc-papier mee. Om je gezicht schoon te maken kun je reinigingsdoekjes kopen. Laat die watjes en reinigingsmelk lekker thuis!
  • Please don’t forget the deo! Sowieso gebruik je natuurlijk elke dag deodorant want je transpireert. Neem een goede deodorant mee, in de warmte zweer je meer.
  • Je bent misschien geneigd om je favo parfum mee te nemen, dit is alleen niet zo slim. Warmte en parfum gaan niet goed samen, luchtjes blijven vaak niet goed hangen. Neem daarom een lekker ruikende bodylotion mee.
  • In de warmte hebben we vaak last van muggen. Een antimuggenspray is erg handig.
  • Verbranden is niet cool, neem dus een goede zonnebrandcrème met een hoge factor. After-sun werkt verkoelend, dus neem die mee voor als je toch verbrand bent.