Mara: Ik vroeg me af of je nog steeds die vragenbeantwoordposts doet, en zo ja, dan zou ik graag willen weten hoe vaak ik mijn foundationkwast moet schoonmaken?

Het is vrij belangrijk dat je je foundationkwast vaak schoonmaakt. Omdat foundation vochtig is komen er veel sneller bacteriën in dan wanneer je poeder gebruikt met een poederkwast. Het liefst gewoon elke week. Dat is wel zo hygiënisch. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe vaak je je kwast gebruikt, maar in principe zou ik elke week je foundation kwast wassen.

Marieke: Ik vraag me eigenlijk al tijden af welke oogschaduw het leukste staat bij blond haar en blauwe ogen! Zelf ben ik enorm fan van donkere aardtinten (zwart, donkerbruin…), maar op den duur wordt dat ook saai. Kun jij me helpen?

Bij blond haar met blauwe ogen staan o.a. alle bruintinten (vooral taupe, een soort grijzig bruin), violet, paars, donkerblauw en zwart erg mooi. Aarde-tinten staan ook heel mooi, je kiest het dus wel goed uit. :) Maar ik snap wel dat het wat saai wordt. Probeer bijvoorbeeld eens paars of (donker)blauw. En verder zeg ik altijd: experimenteer, kijk wat je aan oogschaduwkleuren hebt en kijk wat jij het mooist vindt. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Michelle: Ik teken mijn wenkbrauwen al jaren met potlood. Nu wil ik ze gaan verven, maar door de potloden zijn mijn wenkbrauwhaartjes beschadigd. Is er een manier om je wenkbrauwen sneller te laten groeien of te laten herstellen?

Ik heb zelf geen ervaring hiermee, maar wat je kan proberen is wonder olie (wat eigenlijk castor olie heet). Wonder olie kun je voor ongeveer 3 euro kopen bij de drogist. Smeer elke avond een beetje op in jouw geval je wenkbrauwharen (waar gaan potlood meer op zit) en na een tijdje zullen je wenkbrauwen voller zijn. Wat ik al zei: ik heb dit nog nooit zelf geprobeerd, dus ik weet niet of het werkt. Veel jonge meiden en vrouwen zweren erbij dus wie weet.
Ik zou wel even stoppen met het gebruik van wenkbrauwpotlood, anders beschadig je ze misschien nog meer. Tip: gebruik poeder voor je wenkbrauwen en fixeer ze daarna met wenkbrauwgel. Succes ermee!

Esther: Ik heb naar beneden gerichte wimpers en ik gebruik ook dagelijks een wimperkruller. Maar hoe meer mascara ik er op doe, hoe sneller ze zakken (logisch ook, maar niet cool). Heb jij enig idee hoe ik kan zorgen dat ze toch omhoog blijven (net als bij jou in het filmpje)?

Hm, vervelend. Er zijn wat trucs om je wimpers omhoog te laten blijven. Een daarvan is je wimperkrultang verwarmen met een föhn (ong. 5 seconden). Het ijzer wordt heet, en hierdoor blijven je wimpers langer gekruld (je krijg een beetje hetzelfde effect als een gewone krultang). Dat is er één. Je kunt je wimpers ook op meerdere plaatsen krullen. Plaats eerst je wimperkruller zo dicht mogelijk bij je wimperaanzet, en krul deze. Wacht 5 tot 10 seconden, haal de kruller van je wimpers af en ga dan iets omhoog. Krul je wimpers weer op dat punt. Ga daarna weer wat omhoog zodat je op deze manier je hele wimpers krult.
Gebruik daarnaast een mascara die je wimpers krult maar gebruik niet teveel. Je kan daarna nog je wimpers kammen terwijl de mascara nog nat is. Van de wortels naar de puntjes. Dit werkt mee om de krul langer vast te houden.

Heb je troubles en wil je ook antwoord op je vraag? Mail naar pink-sensation@live.nl en ik zal hem beantwoorden.