Alyssia: Ik heb een vraag over nagellak. Als ik mijn nagels lak, dan bladdert het er echt al heel snel weer af. Meestal al meteen de volgende dag! Wat kan ik doen zodat het langer blijft zitten? Nu vijl ik alleen en doe ik twee laagjes nagellak op.

Wat je kunt doen is het volgende. Breng een basislak (base coat) aan. Door dit eerst aan te brengen hecht de nagellak zich niet aan je nagels maar aan de nagellak, dit is ook beter voor je nagels. Breng dan 2 laagjes lak op. Laat het eerste laagje heél goed drogen! Als je te snel weer gaat lakken bladdert het sneller af. Als het tweede laagje is opgedroogd breng je nog een doorzichtig laagje aan (top coat). Goed laten drogen weer. Als dit nog steeds niet helpt kun je ook nog een laagje aanbrengen aan het einde van je nagel, maar dan horizontaal. En als je echt wil dat je nagellak niet afbladdert: neem acrylnagels. Al zijn deze wel aardig duur..

Nona: Ik heb zelf zwarte wenkbrauwen, en ik gebruik af en toe wel eens een wenkbrauwpotlood, in de kleur:  zwart, net als mijn wenkbrauwen. Maar ik vind het zelf soms echt lellijk, want dan ziet het er zo onnatuurlijk zwart uit. Weet jij misschien welke wenkbrauwpotloodkleur ik moet nemen? Moet ik tinten lichter doen ofzo? Maar ziet dat er niet raar uit?

Ik weet natuurlijk niet hoe jouw wenkbrauwen er uit ziet. Je vertelt dat je zwarte wenkbrauwen hebt en een zwart wenkbrauwpotlood gebruikt. Waarom gebruik jij je wenkbrauwpotlood? Wil je dikkere wenkbrauwen, vind je de vorm niet mooi of heb je ze verkeerd geëpileerd? Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Als ik het zo hoor heb je zwarte, donkere wenkbrauwen. Waarom zou je dan een wenkbrauwpotlood gebruiken? Ik raad je aan om je wenkbrauwen in een mooie vorm te epileren, als je donkere haartjes hebt hoef je er dan verder niks aan te doen. Ik zou zeker geen tint lichter nemen, want zoals je zelf al zei, dat kan er misschien wat raar uitzien.

Colinda: Weet jij misschien waar ik felle fluor roze nagellak zonder parelmoer kan kopen???? Ik zoek me suf maar geen succes.

Dus je wil eigenlijk een felle roze nagellak zonder een parlmoer glans? Die zijn er zat! Eyeko bijvoorbeeld heeft echte knalkleuren in hun assortiment, maar ook merken als Essie. Deze kun je via internet bestellen.

Heb je troubles en wil je ook antwoord op je vraag? Mail naar melissa@pinksensation.net en ik zal je vraag beantwoorden.