Wat veel meiden vergeten is dat ook make-up een houdbaarheidsdatum heeft. Je gaat niet meteen dood als je het te lang gebruikt: het is enkel een grens die gesteld is zodat je weet dat je na die bepaalde tijd eigenlijk iets nieuws moet kopen. Ik vertel je precies hoe lang iets houdbaar is!

Concealers

Als je elke keer een puistje aanstipt, gaan er bacteriën op het product zitten. Ook als je met je vingers concealer aanbrengt, en daarna weer met je vinger in de concealer gaat. Concealer is 3 tot 6 maanden houdbaar.

Foundation

Bij foundation kijk je welke formule gebruikt is: die op waterbasis is maximaal 1 jaar houdbaar, op oliebasis 1,5 jaar. Tip: zoek eens naar een pictogram op je product! Hierop staat het aantal maanden houdbaar weergegeven.

Poeders, blushes en oogschaduw

Compacte poeder is 3 jaar houdbaar. Losse poeder blijft eigenlijk altijd goed. Blushes en oogschaduw blijven 2 jaar goed.

Lip- en oogpotloden

Dit kun je 2 jaar bewaren. Tip: slijp je potloden regelmatig, bewaar ze koel in het donker en doe de dop er goed op.

Lipgloss en lipstick

Deze producten zijn maar 6 maanden goed. Al vind ik dit eigenlijk een beetje onzin. Sommige lipglosses/lipsticks heb ik al meer dan een jaar en die werken nog prima!

Mascara

Met mascara moet je goed uitkijken:  vooral mascara kan oogontsteking veroorzaken. De antibacteriële stoffen raken na 3 á 4 maanden  uitgewerkt en wordt aangeraden een nieuwe te kopen! Doe dit zeker, want je hebt geen zin ineen oogontsteking. ;)