Je handen zijn je visitekaartje, dus is het belangrijk dat die er goed verzorgd uit zien. Heb jij nagels die snel scheuren? Moet jij ze geregeld kort knippen/vrijlen, puur omdat zo ontzettend zwak zijn? Redding is nabij! In dit artikel vertel ik jullie hoe ik mijn nagels red, als ze er zeer slecht aan toe zijn.

Mijn nagels hebben het geregeld zwaar te verduren. Zo heb ik jarenlang in de tuinbouw gewerkt waar mijn nagels vies en erg zwak van werden. Nu werk ik bij de C&A, wat iets minder slecht is voor mijn nagels, maar waardoor nagellak bijvoorbeeld wel heel snel chipt. Tot slot draag ik graag nagellak, en laten we eerlijk zijn, nagellak is niet zo goed als je écht gezonde en sterke nagels wil.

Tips-for-a-Healthy-Manicure-3

Laten we beginnen! Ik vertel jullie hoe ik mijn nagels verzorg als dit hard nodig is.

Stap 1 Bye bye nailpolish

Verwijder als eerst je nagellak met een goede nagellakremover, bij voorkeur zonder aceton. Aceton is niet goed voor je nagels, het maakt ze alleen maar erg zwak. En ja, ik spreek uit ervaring! Mocht je dit niet geloven, klik dan op de link hierboven. Haal echt alle restjes nagellak er af, er mag niks meer op zitten.

Stap 2 Korter, korter, kortst

Nee, ik maak mijn nagels niet zo kort mogelijk ;), maar ik haal er wel een stukje af. Als er echt scheurtjes in mijn nagels zitten vijl ik die liever niet, maar gebruik ik een nagel knippertje. Dit gaat heel makkelijk en snel. Ik vind dit een stuk fijner dan knippen.

Hierna ga ik ze netjes vijlen. Ik vijl mijn nagels eigenlijk altijd rond, maar je kan je nagels ook in één van deze vormen vijlen:

Nagelvormen
Bron afbeelding

Zorg er tot slot ook dat je al het vuil onder je nagels verwijderd.

 Stap 3 Nagelriemen

Hierna zijn mijn nagelriemen aan de beurt. Ik duw ze heel zachtjes terug met een bokkepootje, deze zijn hier speciaal voor gemaakt. Let wel op dat je geen scheurtjes in je nagelriemen krijgt, want dit is natuurlijk niet de bedoelling.

Stap 3 Sterker

Als mijn nagels netjes gevijld zijn breng ik de Hema Vitamin Booster gel aan. Soms sla ik deze stap over. Dit laat ik dan even intrekken. Vervolgens was ik mijn handen en daarna breng ik de Hema Calcum Hardner aan, een nagelverharder dus. Dit maakt je nagels sterker.

Stap 4 Verzorgen

Als laatste gebruik ik de Vaseline hand & nail crème. Deze crème smeer ik op mijn nagelriemen en de rest van mijn vingers/handen. Dit houdt je nagelriemen soepel en maakt je handen lekker zacht.

Dat was het! Je zou hierna je nagels nog kunnen lakken (na een basislak natuurlijk) maar dit doe ik meestal niet. Ik gun, als het echt nodig is, mijn nagels een paar daagjes rust. Hierna haal ik alles er weer af en meestal lak ik dan pas mijn nagels. Als je nagels er écht heel slecht aan toe zijn (worst scenario!), dan kun je dit herhalen.

Balk

Hebben jullie naast je gewone manicure (dus nagels lakken enz.) ook zo'n speciale routine voor wanneer je nagels er slecht aan toe zijn? Of ben je gezegend met sterkte, gezonde nagels?