Op internet kun je veel lezen over minerale make-up. Maar wat is minerale make-up nou precies? Als je nog niet zoveel afweet van make-up kan ik best begrijpen dat je geen idéé hebt wat nou het verschil is tussen 'gewone' en minerale make-up. Ik vertel het je!

Minerale make-up 1 

Minerale make-up

Minerale make-up is make-up op basis van mineralen. Het is een hypoallergene poeder (wat betekent dat er weinig tot geen kans is op allergische reacties) die je huid niet verstopt. Minerale make-up is helemaal vrij van alcohol, parfum, olie of talc. Dit zijn precies de producten waar je huid geirriteerd van kan raken dus eigenlijk is minerale make-up heel goed!

Wat meteen opvalt bij het gebruiken van minerale make-up is dat het het product zelf heel luchtig is. Ik heb zelf een tijdlang een minerale poeder gebruikt en dit voelde echt heel licht aan. Dat vond ik zelf erg prettig. Wanneer je te veel gebruikt zul je nog steeds een poedergezichtje krijgen maar wanneer je het lichtjes aanbrengt voelt het heel licht, totaal niet als een masker.

In minerale make-up zit bijna altijd zinc oxide. Dit is een middeltje wat je huid tegen de zon beschermt. Denk aan een soort SPF.

Aanbrengen

Waar je op moet letten bij minerale make-up is het aanbrengen. Poeder bijvoorbeeld kun je beter niet aanbrengen met een gewone poederkwast, maar met een kwabuki brush. Een kabuki brush is een kwast zoals deze:

Kabuki-brush-232x300 
  
Een kwast met héél veel haren, waarmee je heel gelijkmatig de poeder over je gezicht kan verdelen. Hiervoor wordt de swirl, tap and buff techniek voor gebruikt. Je swirlt (draait rondjes met je kwast in de minerale poeder) , tapt (dus je tikt het overtollige poeder af en bufft (het aanbrengen van de poeder).

In dit filmpje doen ze op 0:18 voor hoe je dit doet.

Where to buy?

Tegenwoordig is minerale make-up bijna overal te koop. Bijna alle make-upmerken hebben wel een minerale make-up lijn in hun assortiment. Budgetmerken Essence en Catrice bijvoorbeeld, maar L'Oréal Paris natuurlijk ook. Ook is er veel te vinden op internet. Er zijn talloze webshops die enkel minerale make-up verkopen! Typ 'minerale make-up' of in het Engels: 'mineral make-up' in en je vind genoeg!

Minerale make-up 
Kortom: minerale make-up is een stuk beter voor de gevoelige, onrustige huid dan niet-minerale make-up! Maar ook voor meiden die een mooie huid hebben is minerale make-up een aanrader.

Ik heb zelf een tijdje minerale poeder gebruikt en was hier erg tevreden over. Mijn vraag aan jullie is: gebruiken jullie (graag) minerale make-up? :)