Vandaag ga ik jullie wat vertellen over face charts! Een face chart is een gezicht op papier. Denk aan een opmaakpop! Het is namelijk de bedoelling dat je op zo’n face chart een look creeërt.

Visagisten gebruiken deze charts om looks te maken voor bijvoorbeeld een fashion show. Heel handig dus! Zo weten alle visagisten welke look ze bij de modellen moeten maken.

Dit is hoe een kale face chart eruit ziet:

Aan de linkerkant zie je een soort invullijstje. Hier kan je invullen wat je precies gedaan hebt en wat voor make-up je daarvoor hebt gebruikt. Dat is heel handig voor visagisten. Als meerdere visagisten aan een show meewerken, moeten alle modellen natuurlijk in principe dezelfde make-up dragen. Alle visagisten krijgen zo’n face chart en kunnen daar precies op lezen wat ze moeten gebruiken en waar!

Rechts zie je het gezicht. Die wordt volledig opgemaakt met echte make-up. Oogschaduw wordt netjes geblend met wattenstaafjes, eyeliner wordt aangebracht en natuurlijk ook al de overige (gezichts)make-up.

Een paar voorbeelden van MAC make-up artists:


Gaaf hè die ogen! Dat doen ze dus met echte make-up…

Een volledig ingevulde face chart


 
Een mooie naturelle face chart

Zoals je ziet zijn er intussen al ontzettend veel mooie looks te vinden op het internet. Dit is allemaal het werk van visagisten. Maar: natuurlijk kan je zelf ook een gave face chart maken. Met je eigen make-up!

Sinds kort ben ook aan het face-charten (geen idee of dit een woord is..) geslaagd en het is zó ontzettend leuk om te doen! Ik kwam op het idee om te gaan face-charten naar aanleiding van een artikel op MissLipgloss over haar B Acedemy huiswerk. Toen bedacht ik me dat er face charts bestaan en ik dat ook best eens kon doen! Super leuk!

 

Ook zin gekregen om te gaan make-uppen met zo’n face chart? Klik dan een op de lege face chart helemaal bovenaan dit artikel, dan krijg je een groter formaat om uit te printen!

Binnenkort zal ik jullie wat zelfontworpen face charts laten zien! :)