Iets waar veel meiden zich aan ergeren zijn hun gele tanden. Ook mijn tanden zijn niet helemaal mooi wit en daar kan ik af en toe behoorlijk van balen. Meestal valt het niet zo op, maar op foto's wil je het nog wel eens zien. Daarom geef ik wat tips om gele tanden te voorkomen en beperkt te houden.

Gele tanden artikel

Ter voorkoming:

 • Let goed op wat je eet en drinkt. Drink bijv. niet te veel koffie op een dag.
 • Bezoek de tandarts minimaal 1 tot 2 keer per jaar voor controle. Ik ga zelf altijd 2 keer per jaar naar de tandarts.
 • Neem een glas water nadat je frisdrank gedronken hebt. Hiermee spoel je aanslag weg.
 • Poets je tanden goed!! Een mooi gebit begint bij goed gepoetste tanden. Het beste is om je tanden 2 tot 3 keer per dag te poetsen.
 • 

Ter beperking:

 • Een whitening tandpasta gebruiken

  In een whitening tandpasta zit vaak wat extra schuurmiddel om gele aanslag op je tanden te verminderen. Een whitening tandpasta werkt enkel bij uitwendige verkleuringen, bijvoorbeeld door kleurstoffen uit eten en drinken. Denk aan koffieaanslag of aanslag van rode wijn. Inwendige verkleuringen kunnen ontstaan door een klap of val. Hier tegen werkt een whitening tandpasta niet. (bron)

 • Tanden laten bleken

Als je besluit je tanden te laten bleken is het 100% zeker dat je tanden witter worden. Er wordt gebruik gemaakt van gel of vloeistof met een hoge concentratie waterstofperoxide. Deze gel/vloeistof wordt aangebracht op de tanden en moet dan een aantal minuten blijven zitten. Dit wordt een paar keer herhaald en kan wel een uurtje duren. Je tanden zijn dan een paar tinten witter, maar ze zullen op den duur toch weer wat geler worden.

 • Tanden laten laseren

  Iets wat volgensmij nog vrij onbekend is, is het laten laseren van je tanden. Ook hierbij worden je tanden eerst behandeld met een gel van waterstofperoxide. Als de laser aan gaat, gaat de gel werken. Ook hier worden je tanden een stuk witter van

Als jij je 'gele' tanden echt heel vervelend vind, bedenk dan dat waarschijnlijk niemand dit ziet! Jij kan je eigen tanden van zo dichtbij mogelijk bekijken, maar andere mensen niet. ;) Het kán wel, maar dat doen ze heus niet.. Wees dus niet bang om te lachen, want lachen is gezond. ;)