Een paar dagen terug liet ik jullie weten dat Maybelline de Eyestudio Color Cosmos oogschaduws heeft geïntroduceerd. Inmiddels heb ik deze oogschaduw uitvoerig getest, dus lees snel verder voor mijn review!

Ik heb de oogschaduw in de kleur 20 Navy Narcissist. Leuk dat Maybelline namen gegeven heeft, dat vind ik altijd een stuk leuker dan enkel een nummer.


Zoals je ziet bestaat de oogschaduw uit twee helften, met verschillende kleuren: een effen (in dit geval blauwe) helft en een gekleurde helft. Ik vind zo’n combinatie erg leuk verzonnen. Het ziet er zo een stuk leuker uit dan gewoon één kleur oogschaduw.

De oogschaduws zijn gebakken, wat garant staat voor een intense en gepigmenteerde oogschaduw. Je begrijpt dat ik erg benieuwd was hiernaar.

Maar laat ik even beginnen met de verpakking. Deze vind ik er heel mooi en toch ook wel een beetje chique uit zien. In elk geval niet goedkoop en simpel. Pluspunt voor Maybelline!

Over de pigmentatie kan ik zeggen dat deze oké is. Niet overweldigend, maar gewoon oké. Ik raad je aan om een basis te gebruiken wanneer je met zo’n oogschaduw aan de slag gaat, omdat de kleur dan gewoon een stuk beter uitkomt.

Kijk mee naar de swatches:


Zoals je kan zien is de kleur een stuk mooier met basis. De rechter helft (met meerdere kleuren) kan je op verschillende manieren gebruiken. Als je met je kwast over het donkere gedeelte heen gaat, heb je een goede kleur voor in je crease. Maar ga je met je kwast meer over de lichte (turqoise/roze) kleur, heb je een goede kleur voor op je ooglid.

Binnenkort post ik een EOTD met deze oogschaduw! Al met al vind ik het een goede oogschaduw, al had de pigmentatie misschien ietsje beter gekund.

De Eyestudio Color Cosmos oogschaduws van Maybelline NY zijn te koop bij de drogist en kosten €9,99.