Laatst had ik een rood truitje aan. Ik kon natuurlijk voor matching rode lippen gaan, maar ik had helemaal geen zin in felle lipstick. Mijn ogen, die wilde ik er uit laten springen! Toen bedacht ik om maar eens gek te doen en te experimenteren met die lipstick…
.

Doe 's gek

 


 Het is wel raadzaam om een matte lipstick hiervoor te gebruiken, dat is denk ik wel het mooist.

Maar wat heb ik nou precies gedaan? Ik heb met een gelliner kwastje wat lipstick aangebracht op mijn bovenste wimperrand. That's it!
Een gelliner kwastje is hier perfect voor, omdat de haartjes wat stugger zijn dan die van een oogschaduwkwastje. Je hebt ook helemaal niet veel lipstick nodig, mits je een goed gepigmenteerde lipstick gebruikt.

DSC08528 
 
DSC08529 
 
DSC08530 
 
Het enige nadeel hiervan is dat de lipstick het daar op je ooglid geen hele dag zal volhouden. Waarschijnlijk gaat het, als je het vergelijkt met oogschaduw, al vrij snel uitlopen. En dat is jammer, want waar vind je elders een rode gelliner? Wat je kan doen om het uitlopen te beperken, is sowieso een oogschaduwbasis gebruiken. Na het aanbrengen van de lipstick kun je het nog even afpoederen met gewone poeder, of met een compacte oogschaduw (het liefst in die kleur).

Het eindresultaat:

DSC08536 2verkleind 
DSC08537 2verkleind 

Leuk of niet? Ik vond het in elk geval erg leuk om uit te proberen!