Afgelopen 3 januari postte ik een artikel met daarin de trends van deze winter. Vervolgens kwam ik op het idee om wat artikelen te schrijven, over hoe je deze trends daadwerkelijk toepast. Vandaag ga ik de Nude Look behandelen, of terwjil de naturel look.

Laten we beginnen met enkele afbeeldingen, waarop de Nude Look wordt weergegeven:

Nude look

Dit is echt dé ultieme Nude Look!

Nude look 2

 Dit is iets minder Nude, maar wel erg naturel

Nude look 3

Ook erg nude, behalve de ogen, deze zijn iets meer geaccentueerd met eyeliner 

Nude look 4 

De lippen van deze dame hebben een heel subtiele lichtroze kleur. Mooi!

Nude look 5

Of ga juist voor een lichtroze blush
.

Op deze manier hebben we een goede indruk van wat de Nude Look nou precies is. Zoals je waarschijnlijk wel gezien hebt, zijn bovenstaande modellen allemaal heel lichtjes en natuurlijk opgemaakt. Geen harde lijnen of felle kleuren, alles is zacht en subtiel.

Maar hoe gaan we te werk?

* Foundation en concealer mag best aangepracht worden (graag zelfs, want een perfecte huid is een must), zolang het maar onopvallend gebeurt. Voor het aanbrengen van je foundation kun je het best een stippling brush gebruiken, dit geeft een heel natuurlijk effect.

* Poeder kun je het beste achterwege laten, want we willen een mooie gezonde gloed over ons gezicht. Je kan misschien wat poeder onder je ogen aanbrengen, om je concealer te setten.

* Bronzer en blush mag ook! Kijk maar eens goed naar de dames hierboven, zij hebben allemaal wat kleur op hun gezicht. Je kan ervoor kiezen om je gezicht te shapen met bronzer, of om je wangen van een fris kleurtje te voorzien. Ik zou niet voor beiden gaan, mits je het HEEL subtiel aanbrengt.

* Eyeliner mag ook, maar dan wel in een bruintint

* Oogschaduw kan je aanbrengen, tenzij het een felle, contrasterende kleur is. Ga voor bruintinten, maar overdrijf niet.

* Mascara mag je ook gewoon gebruiken bij de Nude Look, maar dan wel heel subtiel en vooral zonder spinnenpoten of klonters. Geen dikke lagen dus. Zwart oogpotlood zou ik niet doen, maar eerder wit of een huidskleurige.  

* Voor een subtiel kleurtje op je lippen dep je met je vingers bijv. wat lipstick of gloss op je lippen. Ga je lippen niet stiften, tenzij het een nude-kleurige lipstick of gloss is. Wat transparante gloss is ook mooi.

* Je wenkbrauwen epileren is een goed idee. Ze mogen iets aangezet worden, tenzij je van je zelf al vrij donkere (zwarte) en volle wenkbrauwen hebt. Blondines kunnen het best voor één of twee tinten donkerder gaan, brunettes juist twee tinten lichter en red heads voor een kleur met roodtinten er in.