Afgelopen 3 januari postte ik een artikel met daarin de trends van deze winter. Vervolgens kwam ik op het idee om wat artikelen te schrijven, over hoe je deze trends daadwerkelijk toepast. Vandaag wordt het een artikel over rode lippen: hoe je ze maakt, waar je op moet letten en meer!

Net als bij de Nude Look beginnen we met wat plaatjes van waar we het over gaan hebben:

Red lips 3

Red lips 1

Rode lippen, zonder al te veel glans

Red lips 4 

Donkerrode lippen met juist heel veel glans! 

Red lips 

Zoals je ziet kent de term 'rode lippen' veel verschillende variaties. Mat of glanzend, donkerrood of juist wat lichterrood, subtiel of ontzettend fel: het kan allemaal. 

Wat hebben we nodig?

– Lippotlood (het liefst in rood)
– Rode lippenstift
– Rode of transparante lipgloss
– Tissue
(- Lippenseel)
– Foundation of concealer

Wat gaan we doen?

1. Pak je lippotlood en omlijst je lippen daarmee zo perfect mogelijk. Kleur daarna je lippen helemaal in met het potlood.

2. Als je dit gedaan hebt pak je de rode lipstick erbij en evt. een lippenseel, wat je het makkelijkst vindt. Breng de lipstick precies aan op de plek waar je met het potlood bent geweest. Kijk uit dat je niet uitschiet, want een heel klein foutje zie je meteen.

3. Hierna is het tissue-time! Pak de tissue en hap er even kort in, zodat er een rode afdruk in de tissue staat.

4. Stift hierna nog eens je lippen.

5. Nu is het tijd om de lipgloss erbij te pakken. Zorg ervoor dat je netjes je lippen van een laagje gloss voorziet. Als je geen overdreven glans op je lippen wil, kan je deze stap overslaan.

6. We zijn bijna klaar, het enige wat nog gedaan moet worden is de afwerking. Dit gaan we met foundation (of concealer) doen. Breng rondom je lippen wat foundation aan met een foundation kwast (of concealerkwastje) en veeg dit goed uit. Hierdoor vallen je lippen net iets meer op, en loopt de lipstick minder snel uit.

Niet zo heel moeilijk hè? Als je moeite hebt met strakke lijnen trekken, dan raad ik je aan om er veel mee te oefenen. Dan gaat het vanzelf beter! Voor andere vragen kunnen jullie me altijd mailen.

Rode lippen