Toen ik laatst bij de Etos was, bedacht ik me dat ik niet zoveel producten had van Bourjois. Ik herinnerde mij dat ik ooit een hele mooie look had gezien, gemaakt met een Bourjois oogpotlood. Ik besloot om een kansje te wagen en kocht de Bourjois Contour Clubbing waterproof oogpotlood in turqoise.

Om precies te zijn is het de kleur Blue Neon 46. In de winkel swatchte ik het oogpotlood en het leek me echt een heel mooi product. Ik nam het mee voor €6,95.

Bourjois belooft dus een waterproof oogpotlood dat niet uitloopt. Door de zachte, comfortabele structuur verrijkt met jojoba- en katoenolie zou het potlood soepel langs je wimpers moeten glijden voor een intens lijntje. Ook is het potlood oogheelkundig getest.

Klinkt mooi toch? Maar wat vind ik er nou van?

Laat ik als eerst zeggen dat ik de verpakking er leuk uit vind zien. Niet erg spectaculair – maar wel oké. Er staat in grote retro letters ‘Contour Clubbing Waterproof’ op, zodat je meteen ziet welk product je in je handen hebt.

Het potlood zelf is erg zacht en glijdt inderdaad moeiteloos langs je wimpers. Er komt echt heel veel kleur vanaf, dat vind ik echt super. Hoe vaak heb ik wel niet gehad dat er amper kleur van een oogpotloodje kwam? Met dit potlood is dit dus niet het geval. Wat ik ook een pluspunt vind is dat het potlood oogheelkundig getest is. Fijn voor de meiden (waaronder ikzelf) met gevoelige ogen!

Tot nu toe dus nog helemaal geen minpuntjes, maar… hoe zit het met de longlasting? Is het potlood echt waterproof? Zie onderstaande foto.

Deze foto is gemaakt ongeveer vijf uur nadat ik het oogpotlood aangebracht had. Die dag ben ik thuis gebleven. Ik heb niet gefietst waarbij mijn ogen konden tranen, niet gedoucht en niet gezwommen. En toch is het potlood helemaal uitgelopen! Heel jammer als je het mij vraagt… Op mijn bovenste wimperrand zat het nog wel goed, dus ik raad je aan om het alleen daar aan te brengen. Want zoals je ziet, het is bij mijn onderste wimperrand helemaal uitgelopen.

Behalve het feit dat hij niet zo waterproof is, vind ik het wel een hele mooie kleur. Ik zal hem dus zeker nog wel gaan gebruiken.

Eindconclusie: een heel mooi potloodje, maar helaas niet waterproof. Dat had ik toch wel verwacht voor die €6,49. Jammer! Als je op zoek bent naar een waterproof oogpotloodje zou ik deze skippen. Maar als je het niet erg vind om je oogmake-up af en toe bij te werken is hij wel aan te raden.

Bourjois is te koop bij Etos, Kruidvat en DA.