Sinds een tijdje draag ik een bril als ik achter de computer zit. Jullie hebben mij nog niet eerder gezien met bril (oké, misschien op Twitter), en daarom leek het mij wel leuk om er wat meer over te vertellen. Vandaag ga ik jullie mijn bril laten zien en vertellen hoe het komt dat ik ineens een bril draag achter de computer!

Toen ik een jaar of vier/vijf was werd duidelijk dat ik een lui oog had. Hiervoor heb ik jaren bij een oogarts gezeten, op mijn zesde ben ik hieraan geopereerd. Bij die operatie hebben ze bepaalde oogspieren ingekort, zodat ik weer recht ging kijken, ook al keek ik niet 24/7 scheel. Omdat het moeilijk in te schatten is hoever die oogspieren ingekort moeten worden, hebben ze die van mij iets te ver ingekort. Hierdoor draait mijn oog soms naar buiten, eigenlijk alleen als ik heel moe ben. Doordat die oogspieren wat kort zijn, moet ik ze dus constant extra aanspannen om recht te kijken. Dit doe ik onbewust, maar doordat mijn ogen harder moeten ‘werken’ om recht te zien worden ze op den duur wel “moe”. Je zult niet snel aan mij zien dat ik dit heb, behalve als ik moe ben, want dan wil mijn oog nog wel eens wegdraaien.

Daarbij komt ook nog eens dat ik niet helemaal goed zie. Hier zijn we pas achtergekomen, na een bezoekje aan de oogarts. Met mijn rechteroog zie ik maar voor 90% en mijn linkeroog heeft correctie nodig (+1,25). Doordat ik niet helemaal goed zie, worden mijn ogen nog meer “moe” en daardoor draait mijn oog nog eerder weg (als ik echt moe ben, maar ook als ik lang achter de computer zit, op school bijvoorbeeld). En daarvoor is die bril, om een stukje ‘vermoeidheid’ weg te nemen!

Vorige week ben ik langsgegaan bij Pearle en daar hebben ze me heel goed geadviseerd. Eerst gingen we een montuur uitzoeken, en daarna werden mijn ogen gemeten. De sterkte is minimaal, achter de computer. Het is uiteindelijk deze Ray Ban bril geworden:

Leuk is hij hè? Ik heb hem ook in het donkerbruin gepast, maar ik vond dit toch net iets aparter (en leuker). Als ik echt een bril moest hebben voor de hele dag had ik die bruine gekozen, maar omdat ik hem toch niet de hele dag ga dragen koos ik liever voor iets aparters! De buitenkant is zwart, en de binnenkant rood, maar dit zie  je alleen vanaf de zijkant.

En wat vinden jullie ervan? Heb ik een brillenhoofd of niet? Haha. ;-) Ik moest enorm wennen aan een bril, want ik kende mezelf helemaal niet met bril. Intussen ben ik er aan gewend en vind ik hem stiekem toch best leuk staan. Ik zie nu echt veeeel beter achter de computer (als ik hem niet op heb zie ik de letters erg wazig) dus als ik hem eens vergeet op te zetten denk ik vaak automatisch ‘hé, wat zie ik slecht!’ en dan zet ik hem op.

Zijn er hier meer brildragers in tha house? :-)