— Fijne Moederdag ladies! —

Een tijdje geleden plaatste ik een bestelling bij Boozyshop. Voornamelijk omdat ik een cadeautje wilde bestellen voor een vriendin van mij, maar aangezien ik toch de verzendkosten moest betalen kon ik er net zo goed zelf wat bij kopen! Het werden twee nagellakjes van Diamond Cosmetics. Vandaag review ik het neonkleurtje Hot Summer Pink.

Nog nooit eerder had ik iets van Diamond Cosmetics geprobeerd, dus jullie begrijpen vast wel dat ik ontzettend benieuwd was. Het leek me leuk om een neonkleurtje te bestellen: een felroze nagellak. Deze nagellak zit in de gewone collectie van Diamond Cosmetics, dus niet in de speciale neon collectie.

De nagellak zit in een glazen potje met een ronde, zilveren dop. Op de voorkant staat Diamond Cosmetics en hoeveel ml product er in zit. In dit geval is dat 12,6 ml. Op de achterkant staan de ingrediënten. Dit ben ik nog niet zo vaak tegengekomen op nagellakpotjes. Dit is toch wel handig voor de geïnteresseerden denk ik, want zo weten we in elk geval wat we precies op onze nagels smeren.

Aan de verpakking kan ik geen minpuntjes ontdekken. De dop houdt prettig vast waardoor je goed kan lakken. Het kwastje is vrij lang en recht afgesneden. Ik heb geen moeite gehad met het aanbrengen van de nagellak.

Dan over de nagellak zelf. Ik was eerlijk gezegd na het eerste laagje wat teleurgesteld. De nagellak dekte namelijk helemaal niet zo goed. Maar goed, om de nagellak een tweede kans te geven bracht ik een tweede laag aan. De nagellak dekte nu een stuk beter, maar nog steeds zag je het wit van mijn nagels er doorheen. Jammer! Ik breng nooit meer dan twee laagjes aan, dus of hij na een derde laag wel dekt weet ik niet. Je kan dit probleem voorkomen door eerst een huidkleurige lak aan te brengen, en daarna pas Hot Summer Pink.

 

Naast het feit dat de lak niet zo goed dekt, ben ik wél enorm tevreden over de kleur. WAUW. Ik heb nog nooit zo’n felle kleur nagellak op gehad! Zelfs in mijn klas bleef de kleur van mijn nagels niet onopgemerkt en ook mijn vriend was van mening dat de nagellak ‘licht gaf’, zo fel was hij. Ik vind het echt een enorm gaaf kleurtje, zeker ook voor de zomer. Het is geen glans nagellak, hij is eerder mat. Niet compleet mat, maar wel een beetje. Er zitten minuscule glitters in, wat wel een leuk effect geeft. Met deze nagellak val je op, dus houd daar rekening mee. Ik vind de kleur in elk geval heel tof.

 

 

Maar helaas ondervond ik nog een nadeel… Na twee dagen zat ik een beetje met mijn vingers te friemelen waarna ik ineens een soort gekraak hoorde. Huh? Ik had geen idee wat het was. Ik keek naar mijn rechter duimnagel en zag dat de helft van mijn nagellak eraf geschraapt was! Terwijl ik dat niet eens bewust deed! Dat had ik echt nog nooit gehad met een nagellak… Ik besloot er verder niet aan te zitten want ik was op dat moment niet thuis.

Toen ik later die dag aan het stofzuigen was hoorde ik weer zo’n raar geluid. Tot mijn grote verbazing zag ik dat minstens de helft van mijn nagellak er af was! Oh my, oh my. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Zie onderstaande foto.

 

 

Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik denk dat de nagellak zich niet goed aan je nagel ‘hecht’. Het ligt er als het ware op, waardoor het er heel snel afbladdert. Jammer! Op mijn andere nagels bleef de lak beter zitten, al had ik na drie dagen wel wat beschadigingen.

Toen ik de lak eraf wilde halen met remover lukte dat niet goed. Door alle kleine glittertjes moet je heel hard boenen voordat je nagels nagellakvrij zijn!

Eindconclusie: Ik vind het heel lastig om een eindconclusie te trekken. Ik vind het een geweldige kleur en de lak brengt fijn aan, maar dat was het ook wel. De lak gaat er best snel af en is een ramp om eraf te halen. Ondanks dit zal ik mijn nagels waarschijnlijk nog vaak in deze kleur lakken, omdat ik hem zo gaaf vind en omdat hij zo opvalt.

Diamond Cosmetics is te koop bij Boozyshop en per nagellak betaal je €4,95.