Ik zal er geen doekjes om winden en het maar meteen vertellen: ik houd ervan om te winkelen. De meeste meiden en vrouwen zullen het wel met me eens zijn denk ik. Soms heb je een periode dat je heel veel koopt (want je hebt gewoon veel nodig) en dat gaat meestal wel weer voorbij. Echter ben ik al een maand een echte big spender, dus het wordt tijd voor een stop! Ik ga een maand lang niks kopen.

Het begon ergens vorige maand: ik had dringend nieuwe (zomer)kleding nodig, en ook had ik zin om weer eens make-up te kopen (had lang niets gekocht). Eigenlijk heb ik genoeg make-up voor het komende halfjaar (of misschien nog wel langer…) maar toen er 50% korting was bij Kruidvat op alle make-up MOEST ik daar natuurlijk gebruik van maken. Ik bedoel – hallo? 50% korting is niet niks. Herkennen jullie dit? Dat je per sé iets wil kopen?

In een maand tijd waren we heel wat nagellakken, lipsticks en andere make-up verder en ik had intussen ook veel nieuwe kleding gekocht. En pumps. Je begrijpt wel: dat is eigenlijk teveel. Ik loop nu stage en daar houd ik een leuk zakcentje aan over, maar als ik daarmee klaar ben kan ik echt niet meer zo enorm veel uitgeven. Elke keer schrik ik weer van mijn uitgaven, want ik houd wel álles bij. Het is nu niet zo erg dat ik in geldproblemen zit (ben vooralsnog niet koopverslaafd), maar een beetje minderen kan echt geen kwaad.

Dit bonnetje kwam al voorbij in dit artikel

Dus: een no-buy! Dit houdt in dat ik vanaf vandaag (16 juni) tot minstens 18 juli (dan ga ik op vakantie) geen make-up/kleding/schoenen meer mag kopen van mezelf. Maar dan ook NIKS. Waarschijnlijk zal ik elke week even kort updaten over hoe het gaat.

Ik ben benieuwd hoe het me afgaat! Zijn er nog meer mensen met een no-buy? Bij de reacties mag je elkaar (en mij!) altijd tips geven en je ervaringen delen. ;-)