Vandaag ga ik mijn favoriete concealer reviewen, namelijk de Catrice Allround concealer! Naar mijn mening is dit echt dé perfecte budget concealer. In dit artikel ga ik jullie vertellen waarom.

Ik heb dit concealer palette inmiddels al minstens vijf keer opnieuw gekocht, of misschien zelfs zes keer. Ik blijf erbij dat dit dé concealer voor mij is. Uiteraard zullen er nog meer fijne concealers bestaan, maar ik grijp (voorlopig) liever naar mijn oude vertrouwde Catrice palette.

Ruim twee jaar geleden kocht ik deze concealer voor het eerst. Op dat moment was mijn huid erg onrustig: ik had veel last van roodheid en puistjes. Foundation gebruikte ik al langer, maar ik wilde het fenomeen ‘concealer’ ook wel eens proberen. In die tijd wilde ik nog niet al te veel geld uitgeven aan make-up, en daarom ging ik voor de Catrice Allround concealer.

Maar waarom is hij dan zo fijn? Ik zal het je even uitleggen.

Ten eerste heeft deze concealer de perfecte substantie. Het is een romige concealer, maar niet té romig. Er komt veel kleur vanaf en is goed te vervagen. Dit kan prima met je vingers of met een concealerkwast. Naast het feit dat de substantie perfect is en er veel kleur vanaf komt, dekt de concealer ook nog eens goed. De donkere kringen onder mijn ogen verdwijnen als sneeuw onder de zon, en ook roodheid ga je te lijf met deze concealer. De beige kleuren zorgen voor een mooie egale teint. Ook blijft de concealer vrij goed zitten, al raad ik je wel aan om het af te poederen. Zo ben je er zeker van dat het de hele dag blijft zitten. De prijs van dit palette zit ook nog ’s mee: je betaalt slechts €2,79 voor dit product.

Het enige minuscule minpuntje wat ik kan bedenken, is dat niet alle kleuren overeenkomen met mijn huid. Ik gebruik voornamelijk de groene en rozige kleur, maar daarnaast ook de donkerste beige kleur en de middelste. De lichtste kleur is écht te licht voor mij. Soms gebruik ik de kleur als highlighter onder mijn wenkbrauwen, maar daar houdt het ook wel op. Als je deze concealer wil kopen is het raadzaam om de kleuren eerst goed op je gezicht te testen, want je hebt er ook niks aan als de kleuren niet matchen. Ik heb dus het geluk dat ik 4 van de 5 kleuren kan hebben, maar dit zal niet bij alle dames het geval zijn.

Eindconclusie: een hele fijne concealer, met een hele fijne prijs. De substantie is goed, hij dekt goed, blijft lang zitten én is niet duur. Wat wil je nog meer?

Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. De concealer kost (zoals ik al eerder vertelde) €2,79.