Onlangs liet ik jullie kennismaken met de zomercollectie van Gosh. Er werd vrij enthousiast en nieuwsgierig gereageerd: zouden de producten echt zo goed en fijn zijn? Vandaag ga ik daar antwoord op geven, want ik heb een paar producten getest.

Om het geheugen even op te frissen zal ik even kort vertellen wat er precies in de collectie zit: twee kleuren lipmarkers, longlasting eyeliners, een wenkbrauwpen, mono, duo en trio oogschaduws, nagellak in speciale editie, een matte topcoat, een foundation primer, crème blush en een glanzende bronzing poeder.

De reviews heb ik opgesplitst in twee delen, omdat het anders een eindeloos lang artikel zou worden. Vandaag review ik deel één: de eyeliner, mono oogschaduw en wenkbrauwpen.. In deel twee review ik de lipmarker, duo oogschaduw en de glanzende bronzing poeder.

Ik vind het erg leuk dat Gosh zoveel verschillende producten heeft opgenomen in de zomercollectie, want diversiteit is altijd goed. Het enige wat ik mis is een lipstick of lipgloss.

Een paar producten uit deze collectie maken al onderdeel uit van het vernieuwde assortiment, bijvoorbeeld de oogschaduws. Gosh is bezig met het vernieuwen van het assortiment. Hierover later meer.

Mono Eye Shadow

De mono oogschaduws van Gosh stonden lange tijd niet zo goed bekend omdat de pigmentatie behoorlijk slecht was. Onlangs heeft Gosh deze oogschaduws vernieuwd, dus ik was wel erg benieuwd of de kwaliteit ook verbeterd is. De mono’s zijn er in acht kleuren en kosten €7,49 per stuk.

Ten eerste vind ik de nieuwe verpakkingen veel beter dan de oude. Het is net even wat hipper zo! De oogschaduw zit in een doosje van karton, dit is niet per sé nodig maar op zich wel leuk. Ik kan over het pigment niet anders zeggen dan dat het dik in orde is! Er komt veel kleur vanaf en de oogschaduw is allesbehalve korrelig. In combinatie met oogschaduwbasis blijft de oogschaduw prima zitten. Ik vind de zwarte kleur enorm mooi, er zit een klein beetje shimmer in. Dit is op de foto’s hierboven- en onder goed te zien.

Ik ben dus erg te spreken over de mono oogschaduw!

Long Lasting Brow Pen

Dit is een product waar ik enorm benieuwd naar was: een pen (stift?) om je wenkbrauwen mee in te kleuren. Dat is weer eens iets anders dan wenkbrauwpoeder- of potlood. Het is een op water gebaseerde inktliner waarmee je je wenkbrauwen kan inkleuren. De pen is er in vier kleuren en kost €7,99

Bij het aanbrengen ondervind ik meteen al een voordeel: je kan heel precies werken door de scherpe punt die eraan zit. Dat is natuurlijk altijd fijn. Ik heb de kleur Mahogani, wat niet helemaal mijn kleur is. Als het echt zou moeten zou het kunnen, maar ik vind het bij mezelf niet zo mooi. Mijn wenkbrauwen ogen wat onnatuurlijk als ik ze ingekleurd heb met deze stift. Dit komt misschien wel omdat het niet de juiste kleur is.  Met poeder of een potloodje kun je de kleur makkelijker opbouwen voor een natuurlijk effect, met deze stift gaat dat niet omdat er meteen al veel kleur vanaf komt.

Nu is het wel zo dat ik blond ben en dus wat lichtere wenkbrauwen heb dan dames met (donker)bruin of zwart haar. Ik denk dat deze pen voor deze dames geschikter is, want bij mij staat het al snel onnatuurlijk.

Kortom: het is een prima product wat zijn werk goed doet, maar ik zou het zelf niet gebruiken denk ik, simpelweg omdat ik mijn wenkbrauwen mooier vind als ik ze met poeder of potlood inkleur.

Boven een swatch van de Brow Pen, onder van de Eye Liner

Boven de Long Lasting Brow Pen, onder de Long Lasting Brow Eye Liner

Long Lasting Eye Liner

Als laatst review ik de Long Lasting Eye Liner, die verkrijgbaar zijn in acht nieuwe kleuren. Volgens Gosh dekt deze eyeliner perfect en vervaagt de kleur niet. De eyeliner kost €7,99.

Over deze eyeliner kan ik kort zijn: het brengt onwijs goed aan, dekt voor 100% en loopt niet uit. De kleur die ik heb is Purple. Ik was echt blij verrast door deze eyeliner! Het is een soort ‘dip-liner’, wat betekent dat er geen kwastje van haartjes aan zit maar van.. plastic? Ik weet het niet zeker maar ik denk van wel. Je brengt het in elk geval aan met een soort pen. Je kan heel precies werken met deze pen en na één keer aanbrengen is de kleur al mooi dekkend. De eyeliner bleef bij mij een hele dag goed zitten. Ik ben echt heel tevreden.

 

Binnenkort kunnen jullie meer lezen over de oogschaduws en de eyeliner! Kom zeker even terug als je daar benieuwd naar bent.

Gosh is te koop bij Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.