Vandaag review ik deel twee van de Gosh zomercollectie van 2011. Ik liet jullie al eerder kennismaken met deze collectie en deel één kwam een poosje terug online. Vandaag ga ik meer vertellen over de oogschaduws en eyeliner.

Om het geheugen even op te frissen zal ik even kort vertellen wat er precies in de collectie zit: twee kleuren lipmarkers, longlasting eyeliners, een wenkbrauwpen, mono, duo en trio oogschaduws, nagellak in speciale editie, een matte topcoat, een foundation primer, crème blush en een glanzende bronzing poeder.

Laat ik als eerst zeggen dat ik het erg leuk vind dat Gosh zoveel verschillende producten heeft opgenomen in de zomercollectie. Diversiteit is altijd goed, al mis ik stiekem wel een lipstick of lipgloss.

Er zitten een aantal producten bij die al onderdeel uitmaken van het vernieuwde assortiment, bijvoorbeeld de oogschaduws. Gosh is op dit moment het assortiment aan het vernieuwen. Hierover later meer.

Long Lasting Lip Marker

De Long Lasting Lip Marker is een stift waarmee je je lippen kan inkleuren. De kleur van deze stift trekt als het ware in je lippen, waardoor je de kleur lang blijft zien. Zo’n stift wordt ook wel een lip stain genoemd. Deze marker kost €7,49 en is beschikbaar in vier kleuren.

Ik heb zelf de kleur Chocolate, dit is een donkerbruinige kleur.

Voordeel één: ik kan erg precies werken met deze stift, en er komt best veel kleur vanaf. Ik proef wel een licht chemisch smaakje, maar dat is gelukkig niet al te overheersend. Na een tijdje zijn mijn lippen wel wat droog, dus ik zou er zeker een (transparante) lipgloss of lippenbalsem overheen aanbrengen.

Wat betreft de longlasting ben ik tevreden, want de kleur blijft lang zichtbaar op mijn lippen. Er is één ding wat ik jammer vind, en dat is de kleur. Het is niet mijn kleur, ik draag liever roze of rode kleuren op mijn lippen. Het is donkerbruin op mijn hand, maar op mijn lippen is het meer donkerbruin-rood, omdat de kleur van mijn lippen er nog iets doorheen komt. Zoals je ziet is de kleur ook niet helemaal egaal aan te brengen, dat vind ik wel jammer.

Matt Duo Eye Shadow

De duo oogschaduws zijn ook opnieuw uitgebracht en gerestyled. De oogschaduws zitten in een rond doosje waar naast de twee kleuren ook een sponsapplicator bij zit. De oogschaduws zijn €8,49 en te koop in zes kleurencombinaties.

Ik heb zelf de kleur 006 Purple Sky. Dit is een mooie combinatie van paarse kleuren. Zoals de naam van de oogschaduws al doet vermoeden zijn ze compleet mat. Dit vind ik wel leuk voor de verandering. De pigmentatie van deze duo’s vallen me een beetje tegen, de mono’s zijn iets beter gepigmenteerd. Toch komt er nog redelijk wat kleur vanaf en kan je er een prima look mee maken!

Helaas ben ik vergeten swatches te maken, sorry dames!

De kleurencombinaties van de duo’s vind ik een beetje donker en niet helemaal geschikt voor een zomercollectie. De mono’s en trio’s hebben mooie felle kleurtjes erin zitten, en in tegenstelling tot deze oogschaduws zijn de duo’s donker en grauw. Ik zou dit zelf eerder in een wintercollectie gedaan hebben.

Bronzing Shimmer Powder

Tot slot review ik de glanzende bronzing poeder. Dit is een prachtige bronzer met zowel donkere kleurtjes als lichtere (highlight) kleurtjes. Mijn favoriete product uit de collectie is deze poeder, wat een mooi product! De poeder kost €9,49 en is te koop in twee tinten.

Mooie overspray

Het grootste voordeel vind ik de diversiteit aan kleuren en de goede kwaliteit. Er komt lekker veel kleur vanaf en de poeder bevat een mooie overspray. Dit betekent dat de poeder besprayd is met kleine glittertjes, waardoor de bovenste laag shimmery is. Dit zal er wel afgaan naarmate je de poeder gebruikt: als het bovenste laagje eraf gaat is hij mat.

De poeder gebruik ik graag om te shapen en om mijn gezicht wat meer kleur te geven. Maar ook highlight ik graag mijn jukbeenderen met de lichtere kleuren. Het is naar mijn mening zeker een multifunctioneel product van goede kwaliteit! Echt het geld waard.

 

Dat waren ze dan, alle Gosh Summer Look 2011 reviews. Over het algemeen ben ik erg positief over de collectie, want ik vind het echt een leuke collectie voor de zomer. Nog vragen? Stel ze gerust bij de reacties!

Gosh is te koop bij Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.