Birkenstocks vond ik jarenlang eigenlijk maar stomme slippers. Ze zagen er lomp uit en ik vond het gewoon niet zo mooi. Een tijdje terug was ik op zoek naar goede, degelijke slippers, en die zoektocht duurde eindeloos. Ik vond nergens mooie slippers die niet na één zomertje kapot zouden gaan.

Ik besloot toch om Birkenstocks te proberen en jahoor, ze zaten heerlijk en ik vond een leuk paar. Het is uiteindelijk een paar van Papillio geworden – de wat hippere versie van de reguliere Birkenstocks. Ik heb gekozen voor een zilveren slipper met een roosjesmotief. Dit is lekker neutraal en past overal bij.

Birkenstocks staan bekend om het goede voetbed wat in de slippers (en schoenen) zit. Het voetbed is gemaakt van natuurlijk materiaal (kurk). Dit materiaal vormt zich naar jouw voet, waardoor ze lekker lopen en bovendien je voeten ook veel steun geven. Handig voor een dagje shoppen of een wandeling.

Ik heb al een aantal keer op mijn nieuwe slippers gelopen en ik vind het echt heel lekker lopen! Ik merk gewoon aan mijn voeten dat ze goed ondersteund worden. Ik heb de slippers wel in moeten lopen (had na één hele dag wel een blaar) maar sindsdien heb ik geen ‘problemen’ meer gehad. ;-)

De prijzen Birkenstocks / Papilio slippers liggen rond de €40 – €60, afhankelijk van welk model je kiest. Het model wat ik heb is ‘Gizeh’.