Menig beautylover kent het nagellakmerk O.P.I. wel. Het merk verschijnt op veel beautyblogs en zelfs celebrities zijn enthousiast. Ik ben altijd erg benieuwd geweest naar de nagellak van O.P.I., dus het werd tijd dat ik eens iets ging testen! Vandaag vertel ik jullie meer over de kleuren Big Apple Red en Italian Love Affair.

Omdat iedereen zo lovend is over O.P.I. waren mijn verwachtingen hoog. Ik verwachtte een goed uitsmerende nagellak die na twee laagjes perfect dekt en ook nog eens lang bij zitten. Maar is dat ook echt zo?

De nagellak van O.P.I. komt in een vrij groot glazen potje: er zit 15 ml. nagellak in. Dat is 5 ml. meer dan een Catrice potje! Alleen maar goed vind ik, want zo doe je net even iets langer met je nagellak. De dop is mat zwart en aan de bovenkant zijn de letters ‘OPI’ gedrukt. Leuk detail. Aan de onderkant vinden we de naam van de nagellak. Het potje is misschien wat saai, maar ik vind het niet enorm storend. Het gaat immers om de nagellak, en niet om het potje.

Big Apple Red

De eerste kleur die ik ga behandelen is een rode kleur genaamd Big Apple Red. Deze nagellak is vernoemd naar The Big Apple, New York. Het is een mooie dieprode kleur met een creamy finish. Er zit helemaal geen glitter of shimmer in, dit vind ik erg mooi. Het aanbrengen van deze lak gaat erg goed:  de lak smeert gelijkmatig uit en met het kwastje kan je heel precies werken. Na één laagje dekt de nagellak al bijna volledig en na twee laagjes dekt hij voor 100%. Toppertje! De nagellak droogt vrij snel op maar ik raad je wel aan om na het lakken even voorzichtig te doen om beschadigingen te voorkomen.

Italian Love Affair

De kleur Italian Love Affair is een hele mooie lichtroze kleur. Ik vind het echt een lief kleurtje. De finish van deze nagellak is wederom creamy. Bij het aanbrengen ondervond ik iets wat ik niet zo prettig vond: het uitsmeren ging niet helemaal egaal. Oei, dat had ik even niet verwacht, zeker niet omdat Big Apple Red wel heel goed uitsmeert. Na twee laagjes werd het beter en werd de kleur mooi egaal. Toch brengt de lak niet zo perfect aan als ik had verwacht. Zo zie je maar hoeveel nagellak van hetzelfde merk kan verschillen. Maar goed, het eindresultaat is prima dus je hoort mij verder niet klagen.

Gelukkig droogt de nagellak snel. Ik heb nooit het geduld om na het lakken urenlang voorzichtig te doen met mijn nagels, maar dit was bij deze nagellak niet nodig. Qua longlasting scoort de nagellak ook goed. De nagellak bleef bij mij zo’n vier dagen mooi.

 

Kortom: Hele fijne lakjes, van O.P.I. Ik heb een goede eerste indruk van het merk en ben erg benieuwd naar de rest. De prijs-kwaliteitverhouding is oké wat mij betreft. Je betaalt wel €13,95 per nagellak, dat is best aardig wat, maar als je kijkt naar de kwaliteit zit het echt wel goed.

O.P.I. nagellak is o.a. te koop bij MOOI Parfumerie en diverse drogisterijen. Voor de verkooppunten bij jou in de buurt kun je het best even kijken op de site.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.