Jullie herinneren je misschien nog wel dat mijn kat Yoshi in maart werd doodgereden vlak voor ons huis. Dit was vreselijk en ik heb het er dan ook heel moeilijk mee gehad. Yoshi was een enorm lieve kat en hij hoorde echt bij het gezin. Het nieuws sloeg in als een bom.

Na een paar maanden vonden we het toch wel erg stil in huis. We vernamen dat de moederpoes van Yoshi weer zwanger was. Er werden twee katjes geboren en na lang twijfelen (één kat of twee?) besloten we ze allebei in huis te nemen. Meet Simba en Zazou!

Spelen doen wij het liefst de hele dag door

Ik heb geen idee of je ‘Zazu’ of ‘Zazou’ schrijft, maar ik heb het tweede gedaan. ;-) Uitspreken doe je toch hetzelfde, dus vandaar.

Het idee dat dit twee broertjes van Yoshi zijn is natuurlijk enorm leuk. Yoshi was een lieverd, echt een geweldige kat, en daarom vonden we het een mooi idee dat dit familie van hem is. We zijn wezen kijken toen ze nog maar een paar weken oud waren, en na een week of negen kwamen ze bij ons wonen.

Ik ben Simba en ik kan héél lief en onschuldig kijken

En ik ben Zazou! Iets minder onschuldig dan mijn broertje

Dit zijn ze dan, de kleine boefjes! Ze zien er heel schattig uit hoor, maar het zijn donderstenen. Vooral Zazou! Als we aangeven dat iets niet mag blijft hij het proberen haha! We zijn ze nu echt een beetje aan het opvoeden, want ze doen steeds dingen die ze niet mogen. Met Yoshi hebben we dit ook gedaan, en na een tijdje wist hij precies wat wel en niet mocht en dat ging prima.

Chillin’

Ik heb me kapot gelachen om bovenstaande foto haha! Zazou is het liefst de hele dag in de weer en haalt graag kattenkwaad uit (letterlijk), en Simba doet liever een dutje. Meestal gaat Zazou het eerst met iets spelen of iets ontdekken, dan kijkt Simba toe, en uiteindelijk doet hij het ook wel. Hij kijkt een beetje de kat uit de boom hahaha. Doordat Zazou zo avontuurlijk en actief is, is deze twee ons lichter dan Simba. Ze verschillen dus qua karakter maar ook qua uiterlijk.

Slapen doen wij ook heel graag! Welterusten

Zodra mijn nieuwe persoonlijke blog online is (die wil ik helemaal gaan restylen) gaan er uiteraard meer updates over deze twee boefjes komen. Het leek me echter wel leuk om jullie even kennis te laten maken met onze nieuwe huisdieren. :-)