De laatste tijd is Catrice druk bezig met het vernieuwen van al haar producten. Ook de nagellak was aan de beurt, en daar kwam een geheel nieuwe collectie uit: The Ultimate Nudes. De naam zegt het al, dit is een reeks nagellak in allemaal nude-kleurtjes!

 Omdat ik al heel lang op zoek ben naar de perfecte nude nagellak, kocht ik er eentje in de kleur 060 Mona Lisa Is Staring Back. Lees snel verder voor mijn mening en foto’s!

In The Ultimate Nude collectie zitten in totaal zes nagellakken in neutrale kleuren. Ideaal voor meiden die liever geen felle nagellak dragen, maar er toch verzorgd uit willen zien. Daarnaast is nude nagellak uitermate geschikt voor naar je werk! Dit zijn alle zes kleuren in het assortiment:

  • 010 Dance Like A Prima Ballerina
  • 020 Cotton Candy at Eiffel Tower
  • 030 My Café Au Lait at Notre-Dame
  • 040 Petit Four As Dessert
  • 050 Moulin Rouge Light
  • 060 Mona Lisa is staring back

Ik heb dus de laatste gekocht; 060 Mona Lisa Is Staring Back. Voor zo’n nagellak betaal je €2,49. Omdat de andere vernieuwde nagellakken zo goed zijn, was ik extra benieuwd naar deze nude nagellakken.

De nagellak zit in een wel heel bekend potje, want Catrice gebruikt deze potjes ook voor alle andere nagellak. De dop van deze nagellakken zijn zwart in plaats van wit. Leuk bedacht! Wit past een stuk beter bij deze tinten en daarom vind ik de verpakking erg goed gekozen. Het kwastje is ook hetzelfde als de andere, en werkt helemaal prima.

Qua kleur vind ik de nagellak er op het eerste gezicht erg goed uitzien. Het is een lichtbeige kleur met een klein beetje gouden shimmer erin. Heel mooi! Het lakken zelf gaat verder prima. De substantie lijkt in het begin wat dik, omdat ik een beetje een streperig effect kreeg bij het lakken. Gelukkig zie je dit niet meer als het opdroogt.

De dekking van de nagellak valt me eerlijkgezegd een beetje tegen. Ik had heel graag gehad dat deze nagellak voor 100% (of 90%) zou dekken, maar dit is helaas niet het geval. De witte randjes van mijn nagels komen er zo doorheen, zelfs met twee laagjes. Je kan natuurlijk drie of vier laagjes aanbrengen, maar dit heb ik niet gedaan. Zo kan je wel aan de gang blijven! Naar mijn mening hoort nagellak na twee of drie laagjes te dekken, en dat is dus bij deze niet het geval. Als je hele korte nagels hebt zul je hier geen problemen mee hebben denk ik, omdat je dan geen wit randje hebt wat er doorheen komt.

 

Ondanks deze kleine tegenvaller vind ik het een onwijs mooie nagellak. Het is de perfecte nude kleur voor mij en daar ben ik dan wel weer blij mee. De nagellak droogt redelijk snel en blijft zeker wel een paar dagen mooi.

Kortom: een vrij goede nagellak, ondanks de matige dekking. De kleur is mooi en neutraal, het lakken gaat prima en de prijs is bovendien erg lief voor je portemonnee. De nagellak kost €2,49. Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.