De populaire 88 palettes ken je vast wel, maar heb je ook al eens gehoord van het 40 palette? In dit palette zitten geen 88, maar 40 felle oogschaduwkleurtjes. Ideaal voor meiden (zoals ik) die wel van felle kleuren houden maar niet per sé tien verschillende blauwtinten hoeven.

Een paar maanden geleden bestelde ik dit palette bij ByBeautygloss en sindsdien heb ik het veel gebruikt. Tijd voor een review!

Net als de andere 88 palettes komt ook dit 40 palette in een zwarte, matte verpakking. Strak en simpel, niets mis mee wat mij betreft. Het 40 palette is ongeveer de helft kleiner dan het 88 palette, wat natuuurlijk erg logisch is. Er zit geen spiegeltje in en ook geen oogschaduwapplicators., dus je zal je eigen materialen moeten gebruiken om de oogschaduw aan te brengen.

Wanneer je dit palette koopt krijg je veel verschillende kleuren in verschillende tinten: beige, geel, oranje, groen, blauw, roze, paars, rood, bruin en grijs. Dit is natuurlijk niet zo gevarieerd als de 88 palettes, maar het komt zeker in de buurt. De kleuren zijn erg mooi en er komt, zoals we eigenlijk wel gewend zijn, veel pigment vanaf. De oogschaduws zijn bovendien niet korrelig; erg fijn!

Over de kleuren ben ik erg tevreden. Het zijn mooie, heldere kleuren en allesvalt goed met elkaar te combineren. Er zitten een aantal highlighterkleuren bij, en een paar donkerdere kleuren. Je kan er echt alle kanten mee op! Ik vraag me alleen af waarom er maarliefst zeven groentinten in zitten, en bijvoorbeeld maar vier blauwtinten. Dat had wel iets eerlijker verdeeld mogen worden. Maar goed, over het algemeen ben ik zeer tevreden! Echt hele goede oogschaduws.

De oogschaduws zijn ongeveer even groot als een munt van één eurocent, best klein dus. Ze zijn even groot als de 88 palettes, dus het is best normaal. Je doet vrij lang met de oogschaduws tenzij je ze allemaal elke dag gebruikt, maar dat zal bij lang niet iedereen het geval zijn.

Tijd voor de swatches!

Ik heb niet alles geswatcht zoals je ziet. De kwaliteit van de oogschaduws zijn ongeveer hetzelfde dus ik heb er slechts een aantal geswatcht. Spreekt voor zich toch? Goede kwaliteit als je het mij vraagt.

Kortom: een heel mooi palette met leuke, felle kleuren. Ideaal voor de beginnende make-uplovers, want met zo’n klein paletje kun je toch hele mooie, verschillende looks maken. Echt een aanrader!

De prijs van het 40 palette verschilt per webshop. Je kan wel zeggen dat het ongeveer tussen de €10 en €15 kost. Op eBay zul je waarschijnlijk goedkoper uit zijn dan bij een webshop, maar als je liever bij een (Nederlandse) webshop bestelt raad ik je aan om dat gewoon te doen. Het 40 palette is te koop via onder andere eBay, ByBeautygloss Boozyshop en Coastal Scents.