Het is eigenlijk schandalig dat ik nog nooit iets geschreven heb over dit boek, want ik heb het al twee jaar. Ik heb het over ‘Makeup Makeovers’ van de Amerikaanse visagist Robert Jones. In dit boek vind je niet alleen make-overs, maar ook álles op het gebied van make-up.

Ik ben zelf enorm enthousiast over dit boek. Toen ik hem net had heb ik alle bladzijdes bestudeerd en ik heb er bovendien veel van geleerd. Benieuwd geworden? Klik even op ‘Lees meer’ voor foto’s!

Het boek begint met het leggen van een goede basis: er worden wat belangrijke termen uitgelegd, er staat wat in over huidtypes en op elk make-upproduct wordt wat dieper ingegaan. Daarna komt de rest aan bod. Denk aan kleurkeuzes maken, make-up aanpassen aan de vorm van het gezicht en andere handige trucjes. In het boek zelf staan prachtige foto’s die ik al tientallen keren heb bekeken.

Het leek me leuk om wat foto’s te delen van het boek, zodat jullie een goede indruk krijgen van hoe het boek eruit ziet.

Ziet dat er niet mooi uit? Ik denk dat dit het perfecte boek is als je meer te weten wil komen over make-up. Aan alles is gedacht: de opmaak van het boek is netjes en overzichtelijk, alle termen zijn duidelijk uitgelegd en er staan prachtige foto’s in!

Makeup Makeovers is te koop bij Bol.com (de Engelse versie) en via Amazon.com. Ik raad je aan om even goed de google’en, want er zijn genoeg internetsites waar je dit boek kan kopen. Of vraag er even naar in een boekenwinkel.