BB Cream is een product waar tot voor kort nog niemand iets over had gehoord in het westen. In Azië is het fenomeen ‘BB Cream’ al langer bekend, en sinds een tijdje is dit overgewaaid naar Europa, Amerika en andere delen van de wereld. Het wordt steeds bekender.

Daarom is het tijd voor een uitgebreid artikel op Pink Sensation! Ik ga jullie vandaag alles vertellen over BB Creams, want, wat is het nou eigenlijk precies? Benieuwd? Lees even verder and you’ll find out.

Wat is het?

BB Cream – of Blemish Balm Cream, zoals de crème voluit heet – is een multifunctionele crème die twee dingen tegelijk doet: je huid verzorgen en een mooie egale teint geven. Je zou denken: ‘hm, dat lijkt wel op een getinte dagcrème’. Dit is echter niet hetzelfde. Een getinte dagcrème is voornamelijk ‘gewone’ dagcrème met een vleugje foundation. BB Cream heeft meer verzorgende eigenschappen (er zit bijvoorbeeld SPF in) en dekt veel beter. Het is eigenlijk een dagcrème, foundation en zonnebrandcrème in één.

Een stukje geschiedenis

Omdat het vanuit Azië is overgewaaid naar Europa gaat iedereen ervan uit dat BB Creams ook oorspronkelijk uit Azië komen. Het tegendeel is waar! BB Creams zijn een stuk dichterbij huis ontwikkeld: ze komen uit Duitsland. In Duitsland schreven chirurgen na laserbehandelingen deze crème voor. Door de verzorgende crème kon de huid herstellen en door de kleur werd de huid meteen gecamoufleerd.

Wat doet het?

Zoals ik al eerder vertelde hebben BB Creams veel verzorgende eigenschappen. Het zou acnné tegengaan en zelfs pigmentvlekken doen verminderen. Ook zit er in alle crèmes SPF en beloven ze ook huidveroudering tegen te gaan. Echt een multifunctionele crème dus. Je begrijpt dat mijn interesse na het lezen van deze informatie meteen gewekt was.

Verkooppunten

Tot nu toe is BB Cream alleen via internet te koop. Via websites als eBay zijn er genoeg te vinden. Sindskort is er ook een Nederlandse webshop die BB Creams verkoopt: BBCreamShop.eu. Zij verkopen meer dan 40 verschillende soorten BB Creams voor een redelijke prijs, dus daar zou ik zeker eens een kijkje nemen.

Over precies een week (op zondag) komt er op Pink Sensation een review online van een BB Cream, dus ben je benieuwd naar mijn mening, kom zeker even terug!

Heeft één van jullie al ervaring met BB Creams?