Mode Musthaves is een terugkerende rubriek op Pink Sensation waarin ik voor elk seizoen de modetrends bespreek. Het is alweer september en dat betekent dat we langzaam het najaar in gaan. 

De modetrends voor deze herfst zijn natuurlijk allang bekend, en daarom mogen ze ook dit keer niet ontbreken op Pink Sensation. In dit artikel kunnen jullie alle trends op fashiongebied lezen, met natuurlijk uitgebreide uitleg en foto’s!

Edelsteenkleuren

Wat mij betreft met stipt op nummer één: edelsteenkleuren. Denk aan okergeel, robijnrood, turqoise, dieppaars, donkergroen. Deze kleuren gaan we veel zien deze herfst en ik zeg heel eerlijk: I LOVE IT. Ik heb onlangs een okergele cardigan gekocht en ik ben er weg van. De ultime herfstkleur als je het mij vraagt.

Slangenprints

Slangenprints waren ook volop te zien op de catwalks afgelopen maanden, en ik ben er nog niet helemaal uit wat ik daar nou van vind. Het kan heel mooi zijn, gecombineerd met de juiste kleuren en accessoires, maar ik ben bang dat slangenprints al snel ordinair ogen. Ik ben erg benieuwd wat we hiervan gaan zien! Kleine, subtiele accessoires met slangenprint (armband, sjaaltje) kan natuurlijk altijd.

Bont

Net als vorig jaar is bont ook weer volop te zien. Op de catwalk én in de winkels. Natuurlijk wel een nep exemplaartje, tenzij je graag een dode vos of ijsbeer om je nek hebt hangen.

Wijnrood

Nog zo’n trend waar ik gek op ben: wijnrood. Deze kleur rood staat chique bij iedere vrouw en dat willen we natuurlijk allemaal. Naast wijnrood is auberginepaars ook een hele geschikte, mooie kleur voor dit najaar. Tip: koop een lipstick in deze kleur.

Maxicoats

Lange jassen en mantels zien we in 2011 meer dan ooit. Met een maxicoat maak je sowieso al een statement, laat staan als deze ook nog eens een felle kleur heeft. Lange jassen en felle kleurtjes: dit najaar is het allemaal geoorloofd. Ik schreef al eerder over de ‘Coat Collection’ van V&D in samenwerking met couturier Mart Visser. Hier zitten ook een aantal mooie coats bij.

Two-Tone Lip Look

Dit is dan wel niet echt een modemusthave, maar wel een beautymusthave: de Two-Tone lip look. Op allebei je lippen een andere kleur. Bijvoorbeeld donkerroze met lichtroze, oranje met rood, of lichtrood en dnokerrood. Je kan eindeloos variëren. Deze trend past ook helemaal in de colourblocking trend, wat nu ook nog steeds veel te zien is. Ik heb het zelf ook geprobeerd, dus binnenkort gaan jullie hier meer over lezen op Pink Sensation.