Oh wat was ik nieuwsgierig naar de Jumbo pencils van NYX. Ik was dit potlood al eeuwen aan het lemmen (geen idee wat dat is? lees dit) en daarom heb ik hem uiteindelijk gekocht. Ik bestelde hem bij ByBeautygloss, samen met het 40 palette. Hier gaan jullie ook nog een review van lezen!

De Jumbo pencils van NYX kun je op twee manieren gebruiken: als oogschaduwbasis en als oogpotlood. Ik gebruik mijn pencil in Milk voor beide doeleinden en ik kan jullie nu al verklappen dat ik er zeer tevreden over ben! Lees verder voor mijn review.

Wat me meteen opviel was dat dit potlood behoorlijk dik is. Echter houdt het potlood wel fijn vast, ze zijn dus niet té dik. De dop is doorzichtig, en verder is de verpakking vrij simpel. Een beetje saai, maar wel lekker basic.

Ik heb dus de kleur Milk: dit is een spierwitte kleur die goed dekt. Ik gebruik dit potlood graag op mijn waterlijn voor een wakkere blik, of ik gebruik hem als oogschaduwbasis. Vooral als ik een felle, kleurrijke look ga maken vind ik dit potlood fijn. Mijn oogleden worden ietsje witter en daardoor komen de kleuren veel beter uit.

Op mijn waterlijn loopt het potlood wel wat snel uit, maar niet sneller dan andere potloden in die prijsklasse. Dat is wat mij betreft prima. Mijn ogen tranen nou eenmaal snel. Als oogschaduwbasis werkt hij perfect, want het houdt mijn oogschaduw écht de hele dag op zijn plek. Hier ben ik dan ook super tevreden over! Het potlood is een beetje romig, maar niet té. Het glijdt niet soepel over mijn oogleden, maar het gaat ook weer niet stroef, als jullie een beetje snappen wat ik bedoel. Doordat ‘ie niet té romig is loopt ‘ie ook niet zo snel uit. De substantie is dus prima.

Het enige wat ik mis is een goede scherpe punt. Het potlood is behoorlijk stomp en dat had van mij wel ietsje scherper en spitser gemogen, want je kan er niet zo precies mee werken.

V.l.n.r.: alleen het potlood, oogschaduw met potlood als basis, oogschaduw zonder basis

De prijs-kwaliteitverhouding vind ik supergoed, want voor zo’n goed potloodje betaal je maar tussen de €3 en €5. Ik vind dat een prima prijs. Het potlood is vrij zuinig in gebruik, dus je zal er (natuurlijk wel een beetje afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt) zeker wel een hele tijd mee doen.

Kortom: een geweldig multifunctioneel potloodje! Ik ben echt enorm tevreden en erg blij dat ik hem besteld heb. NYX verkoopt deze kleurtjes in heel veel kleuren, denk bijvoorbeeld aan felroze, gifgroen, geel, oranje en zwart. Ik zou echt nog wel meer leuke kleuren willen. Zwart bijvoorbeeld, als basis voor smokey eyes. Of juist felle kleurtjes voor een vrolijke look.

NYX is te o.a. te koop bij Boozyshop, Enchantra, ByBeautygloss en Nonpareilboutique.