Op hoge hakken lopen: iedereen wil het, maar lang niet iedereen kan het. En dat is eigenlijk hartstikke logisch, want op hoge hakken lopen vereist heel wat oefening. Zelfs Victoria Beckham heeft moeten oefenen voordat ze perfect op hoge hakken liep (en haar voeten naar de maan hielp).

Als je voor het eerst een mooi paar hakken gekocht hebt kan ik me voorstellen dat je geen idee hebt hoe je daar OOIT soepeltjes op kan lopen. Ik loop inmiddels al heel wat jaartjes op hakken, en heb dus de nodige tips voor jullie. Benieuwd geworden? Lees even mee.

  1. De eerste tip die ik wil meegeven: begin niet te hoog. Je kan natuurlijk meteen met een paar killer heels beginnen, maar het is verstandiger om met wat lagere hakken te beginnen. Start bijvoorbeeld bij een centimeter of vier. Op die manier kunnen je voeten wennen aan hakken.
  2. Wanneer je dit onder de knie hebt kun je overstappen op hogere hakken. Klim langzaam op tot een hoogte die jij mooi vindt.
  3. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: oefenen oefenen oefenen! Alleen zo krijg je het onder de knie. Je kunt het beste thuis op je hakken door het huis paraderen, zo kun je ze ook meteen uitlopen. Ga voor de spiegel staan, loop een paar keer heen en weer en kijk hoe het eruit ziet. Een half uurtje per dag is al genoeg!
  4. Tip: oefen ook traplopen met hakken. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je straks een trap op moet met hakken.
  5. Zorg dat je, voordat je echt naar buiten gaat op hakken, er goed op kunt lopen. Erg sexy is het niet als je staat te wankelen bij elke stap. Daarintegen is het wél erg mooi als je er goed en zelfverzekerd op kan lopen.

Nog even dit: loop niet élke dag op killer heels. Laten we eerlijk zijn, erg goed voor je voeten is het niet. Verzorg je voeten na het lopen op hoge hakken extra goed, dat hebben ze wel verdiend!