Ieder jaar keert hij terug in oktober: de internationele borstkankermaand. Een maand waarin heel Nederland roze kleurt en waarin stichting Pink Ribbon aandacht vraagt voor borstkanker. Een hele goede zaak vind ik, want de feiten liegen er niet om: in Nederland krijgen 1 op de 8 vrouwen borstkanker.

Om aandacht te vragen voor borstkanker én natuurlijk om geld op te halen voor de stichting, zijn er ieder jaar in oktober verschillende acties. In de Pink Ribbon Shop zijn veel leuke items te vinden (waarvan een deel natuurlijk naar de stichting gaat) maar er zijn ook veel winkelketens en merken die hun steentje willen bijdragen. Kijk je mee?

Pink Ribbon Shop

Met stipt op nummer één: de speciale Pink Ribbon Shop. In deze online shop vind je tientallen producten waarvan een groot deel naar Pink Ribbon zelf gaat. Je kunt makkelijk betalen via iDeal of met en creditcard. Daarnaast is de site ook nog eens heel mooi en overzichtelijk. En er zitten hele leuke dingen tussen.

C&A

Onze eigen C&A draagt ook een steentje bij. De modeketen verkoopt een aantal vrolijke Pink Ribbon t-shirts, waarvan 5 van de 12 euro naar Pink Ribbon gaat. Om extra op te vallen zal een groot aantal etalages deze maand roze kleuren.

– Psst! Ik werk zelf bij C&A, en er gaan veel shirts over de toonbank! Dat gaat de goede kant op dus. :-) –

Marlies Dekkers

Speciaal voor Pink Ribbon heeft Marlies Dekkers een lingerie set ontworpen, waarvan een deel van de opbrengst aan borstkankerstichtingen rondom de hele wereld worden gedoneerd. De set is knalroze met de welbekende bandjes.

Manfield

Whaa! Dit moeten jullie zien gewoon! Manfield heeft voor deze maand een paar limited edition pumps ontworpen. Ik vind ze prachtig! De zwarte pumps met steentjes kosten €99,99 waarvan maarliefst €25 gedoneerd wordt aan Pink Ribbon. De pump is overal bij te combineren en tijdloos.

Etos

Al vijf jaar op rij steunt Etos de stichting Pink Ribbon, en ook dit jaar hebben zij een hele collectie aan Pink Ribbon spulletjes. Denk aan roze nagellak, armbandjes, servetjes, sleutelhangers enz. Wat mij betreft is het zeker de moeite waard om even te kijken.

 

Douglas

Bij Douglas vinden we deze maand een ‘Key Chain’. Dit is een soort sleutelhanger die in samenwerking met topvisagist Leco van Zadelhoff is ontworpen. Aan de hanger zitten lintjes, een Pink Ribbon bedeltje, twee lipglossjes en het logo van Leco van Zadelhoff. Een deel van de opbrengst gaat naar Pink Ribbon.

 

Zinzi

Eén van mijn favoriete items zijn toch wel de sieraden van Zinzi! Wat een mooie dingen zitten hier tussen. Het sieradenmerk heeft speciaal drie zilveren sieraden ontworpen met een pink ribbon waarvan 10 % per sieraad naar Stichting Pink Ribbon gaat.

Swarovski

Tot slot wil ik jullie nog de mooie dingen van Swarovski laten zien. Swarovski kennen we allemaal van de mooie accessoires, en speciaal voor deze maand zijn er een aantal ontwerpen gemaakt om Pink Ribbon te steunen.

 

Wat zijn jullie favorieten? Ik vind zelf de lingerie set van Marlies Dekkers, de Manfield pumps en de Zinzi sieraden het mooist. Wellicht koop ik nog wel iets! Zo koop je iets leuks voor jezelf én je steunt stichting Pink Ribbon. Een win-win situatie.

Ben jij van plan om iets te kopen? Of laat je dit allemaal aan je voorbij gaan?