Een aantal jaar geleden schreef ik al een artikel met fashion basics die eigenlijk iedereen in zijn/haar kast zou moeten hebben. Omdat dit artikel sterk verouderd was besloot ik het opnieuw te schrijven! Ik heb nu ook weer een hele andere kijk op dingen, dus dat leek me wel leuk.

Je kent ze wel, de kledingstukken die je altijd en overal mee kan combineren. De basics. Deze kledingstukken vormen een basis in je kledingkast en kun je combineren met andere kledingstukken en accessoires. 

1. Lange mouwen

Zeker met dit koude weer is het van belang dat je genoeg kledingstukken met lange mouwen in je kast hebt hangen. Basic effen shirts zijn prima te combineren met leuke vestjes, colbertjes of gewoon een paar leuke sieraden. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je stijl is, maar ik heb veel zwarte lange mouwen shirts. Past overal bij!

2. Korte mouwen

In het voorjaar en in de zomer is het veel lekkerder om korte mouwen te dragen. Ik heb zelf veel shirtjes met opdruk, maar je kan natuurlijk ook gaan voor effen. Het is in ieder geval handig om altijd iets met korte mouwen in je kast te hebben, mocht het weer bijvoorbeeld ineens omslaan.


bron

3. Hemdjes

Ik ben dol op hemdjes! In de winter draag ik ze graag onder mijn overige kleding (ik heb het altijd koud), en in de zomer zitten ze heerlijk luchtig en kun je ze overal mee combineren. Ik heb veel zwart, maar ook een aantal witte en een paar vrolijke kleurtjes. H&M heeft fijne hemdjes, net als Hema en C&A.

4. Jeans

Dit punt hoef ik bijna niet meer te noemen denk ik, tegenwoordig heeft iedereen wel één of meerdere spijkerbroeken in zijn/haar kast. Het zit heerlijk, staat vlot en ze gaan meestal lang mee. Ik draag graag spijkerbroeken, maar probeer er niet íedere dag eentje te dragen. Het is iets minder classy en ladylike.

5. Korte broek / rokje

Voor nu is dit wat koud, maar in de zomer is het toch wel fijn om een korte broek of een kort rokje te hebben. Lekker luchtig! In de winter kun je trouwens ook prima een korte broek of rok dragen, met een panty of legging eronder. Ik ben zelf niet zo’n fan van korte broeken in de winter in combinatie met een panty of legging, maar het kan natuurlijk wel!

6. LBD

Of terwijl: de Little Black Dress. Hoe konden we ooit zonder? Een zwart jurkje kan altijd, mag altijd, en staat altijd. Zwart is de ideale kleur om mee te combineren en het kleedt mooi af. Kies wel voor een model wat past bij de vorm van je lichaam.

7. Vesten / colberts

Wanneer het koud is, is het fijn om een vest aan te trekken of een leuk colbertje. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er mensen zijn die geen vesten in hun kast hebben hangen. Zoals ik al zei: ik heb het altijd koud, en draag bijna het hele jaar door vesten. :-) Colbertjes zijn iets minder warm, maar kunnen ook eigenlijk altijd. Het staat netjes en verzorgd.

8. Perfect zittend ondergoed

Dit vind ik echt onzettend belangrijk. Je kan nog zulke mooie kleding aan hebben, als je een vormloze, oude bh eronder draagt die absoluut geen steun geeft ziet het er niet uit. Gegarandeerd. Het is dus erg belangrijk om goed zittend ondergoed te kopen. Ik raad je aan om hier echt in te investeren. Het hangt er natuurlijk vanaf wat voor ondergoed je het fijnst vindt. Mijn voorkeur gaat uit naar de lingerie van Hunkemöller.

 

Dit zijn natuurlijk maar suggesties, je moet voor jezelf bepalen wat je in je kast wil hebben en wat niet. :-) Het is jouw kast, jouw kleding, en jij moet erin lopen.