In de MAC Pro Store in Amsterdam liep ik spontaan tegen deze transparante poeder aan. Het was helemaal niet het plan om poeder aan te schaffen, maar zo in de winkel zag het er toch wel erg aantrekkelijk uit. Bovendien had ik er veel goeds over gelezen.

Onder het mom van ‘ik ben hier nu toch, laat ik het gewoon doen’ kocht ik de Prep + Prima transparent finishing powder. Wel de vaste versie, want ik houd niet zo van losse poeders.

Mocht je al bekend zijn met deze transparante poeder, dan ken je hem waarschijnlijk alleen in de losse versie. Deze pressed versie bestaat namelijk nog niet zo lang. Ik vind vaste poeders een stuk handiger, zeker voor onderweg. De pressed versie is even duur als de losse, er zit alleen minder product in.

Maar wat is dit nou eigenlijk voor poeder? De Prep + Prime transparant finishing powder is, zoals de naam al aangeeft, een transparante gezichtspoeder. Het is echt een extreem fijne poeder die je huid egaliseert en matteert. Op het eerste gezicht lijkt het wit, maar dat is hij echt niet. De poeder is geschikt voor alle huidskleuren en laat geen witte waas achter.

Zoals ik al zei is de poeder erg fijn van textuur, dit vind ik heel fijn. Hiermee  krijg je het meest natuurlijke effect. Mijn concealer + foundation blijven behoorlijk lang zitten wanneer ik het afpoeder met deze transparante poeder.

Tja, wat moet ik er nog meer over zeggen? Ik vind het geweldig! De beste poeder die ik tot nu toe heb gehad. Hij is fijn in gebruik en het effect vind ik schitterend.

x

Het grootste nadeel is -zoals vaker met goede producten- de prijs. De poeder kost namelijk €21,50, een hele smak geld. Mocht mijn poeder ooit opraken, dan zou ik denk ik wel weer het geld ervoor neerleggen. Daar vind ik hem gewoon te fijn voor.

Uiteraard moet je zelf weten of je ruim 20 euro wil uitgeven aan een poeder. Had je een jaar of drie geleden aan mij gevraagd wat ik van een poeder van 20 euro vond, dan had ik zeker geantwoord dat ik het veel te duur vond. Nu kan en wil ik het geld er graag aan uitgeven, dus dat doe ik dan ook.

De Prep + Prime transparant finishing powder van MAC is te koop bij alle MAC counters en winkels in Nederland. De vaste en losse poeder zitten beiden in het vaste assortiment.