Met de feestdagen in het vooruitzicht komen merken altijd met leuke kerstcollecties- en producten. Toch zijn er veel fijne producten die niet speciaal voor Kerst gemaakt zijn, maar die wel prima doorkunnen als echte kerstmake-up.

Een voorbeeldje daarvan zijn een aantal producten van Sisley die ik jullie graag wil laten zien. Vandaag laat ik jullie kennismaken met een glitteroogpotlood: de Phyto-Kohl Star.  Benieuwd geworden? Lees verder voor mijn review. 

Dit is de eerste keer dat ik wat schrijf over Sisley, daarom lijkt het me wel leuk om wat meer informatie over het merk te geven. Sisley is één van de vele Parijse make-upmerken en staat bekend om de vrij dure, kwalitatief goede cosmetica. Het is echt een high end merk. Volgende week kun je lezen over een lipstick van Sisley: de Rouge à Lèvres Hydratant.

Phyto-Kohl Star van Sisley zit in het vaste assortiment en is er in zes verschillende kleuren: Black Diamond, Pure Sapphire, Smoked Topaza, Deep Silver, Sparkling Bronze en Copper Gold. Ik heb Pure Sapphire: een donkerblauwe kleur. Het oogpotlood bevat castor, verschillende oliën en natuurlijke gewassen. Hij kost €36.

Ik heb zelf ‘Pure Sapphire’. Dit is een een donkerblauwe kleur met subtiele zilveren glitters.

Het potlood komt in een naar mijn mening ontzettend leuke en luxe verpakking. Je krijgt een doosje (te zien op de bovenste foto) met daarin een zacht hoesje. Daarin zit het potlood. Een leuk extraatje als je het mij vraagt!

Het potlood zelf ziet er ook goed uit: het is mat zwart met blauwe accenten. Aan het uiteinde zit een blauwe steen, die me een beetje doet denken aan kristallen. Mooi detail. Wat dit betreft krijg je zeker waar voor je geld.

Dan rest jullie natuurlijk nog de vraag: is het potlood kwalitatief net zo goed als de verpakking? Het antwoord is ja. Ik zeg eerlijk dat ik niet flabbergasted ben, het is nou eenmaal geen wonderpotlood. Toch ben ik wel te spreken over de kwaliteit, want hij doet z’n werk prima. Er komt veel kleur vanaf en de glitters erin vind ik erg mooi. Heel subtiel ook. De substantie is naar mijn mening precies goed; niet te hard en niet te zacht. Hij glijdt niet zo makkelijk over mijn oogleden als bijvoorbeeld dit oogpotlood, maar wel gewoon goed.

Het potlood is niet waterproof, maar dat beweert Sisley ook niet. Hij vervaagt mij wel iets te gemakkelijk; ik hoef er maar één keer met mijn vinger overheen te gaan en de kleur is zo goed als weg. Kijk hier dus mee uit! Verder blijft hij wel gewoon de hele dag goed zitten bij mij.

Tja, wat moet ik hier verder nog over zeggen? Ik vind het een ontzettend goed potlood, echt een stukje kwaliteit. Dat mag ook wel vind ik, want je legt er toch bijna vier tientjes voor neer.

Sisley is te koop bij Ici Paris XL en Douglas.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.