Goede make-up hoeft niet duur te zijn, dat bewijst mijn nieuwe favoriete zwarte eyeliner wel. Het is de vloeibare zwarte eyeliner van Essence! Je voelt hem al aankomen: ik vind hem geweldig. Ik kon dan ook niet wachten om deze eyeliner te reviewen op Pink Sensation. Lees snel verder! 

Een tijdje terug had ik me voorgenomen om minder Essence spul te kopen. Essence heeft zeker een aantal hele fijne producten, maar kwalitatief gezien vond ik het niet allemaal even goed (afgezien van de nagellak dan, daarover later meer). Toen ik op zoek was naar een nieuwe zwarte eyeliner kon ik deze niet laten liggen, en zeker niet voor die €2,49.

Over de verpakking van de eyeliner ga ik het niet uitgebreid hebben, want die is gewoon prima. De waterproof versie (die ik heb dus) kun je herkennen aan de blauwe dop. De gewone eyeliner heeft een zilveren dop.

Waar ik mij in eerste instantie over verbaasde was de applicator. Dit is namelijk geen kwastje met haartjes, maar een van ander materiaal, het lijkt wel een soort kussentje. Dit werkt enorm handig! Ik kan er veel preciezer mee werken dan een vloeibare eyeliner met een kwastje van haren. Ook kan ik hier prima wings mee maken, dat doe ik de laatste tijd ook weer wat vaker. :-) Het kwastje werkt echt top! Ik denk dat het goed werkt voor eyeliner noobies! ;-)

 

Over de kleur ben ik ook heel tevreden, deze is namelijk gitzwart. Heel mooi! Het is absoluut geen waterige eyeliner, er komt juist veel zwart vanaf. Wat ook een pluspunt is, is de longlasting. Aan het einde van de dag zit mijn eyeliner niet zo perfect meer als ’s ochtends, maar ik ben zeker niet ontevreden. Het is een waterproof versie, dus hij blijft goed zitten. Overigens is het er ook weer heel makkelijk af te halen, ik gebruik niet eens een speciale remover voor waterproof make-up en het gaat er weer makkelijk en snel af.

 

Conclusie: een topeyeliner, voor die paar euro echt het proberen waard! Ik gebruik hem bijna elke dag.

Essence is te koop bij Kruidvat en de liquid waterproof eyeliner kost €2,49. Naast de waterproof versie is er ook een gewone versie die, als ik het goed heb, ietsje goedkoper is.