De Inglot cream concealer is al een keer voorbij gekomen op Pink Sensation (hier) maar tot nu toe is er nog nooit iets concreets over geschreven. Daar moest verandering in komen, want ik gebruik de concealer geregeld en vind hem best fijn werken. Benieuwd of ik hem de moeite waard vind? Lees dan vooral even verder!

Wat ik ten eerste heel handig vind is de verpakking, dit is namelijk een tube. Het voordeel hiervan is dat het goed te doseren en bovendien erg hygiënisch werkt. De tube zelf is vrij klein (10 ml), maar je hebt maar een heel klein beetje nodig voor een goede dekking.

De dekking is namelijk zeer goed. Ik gebruik de concealer daarom graag om puistjes en rode vlekjes te camoufleren. De substantie van het goedje zelf vind ik prima, al gaat het uitsmeren soms wat ‘stroef’, als jullie weten wat ik bedoel. Komt denk ik omdat hij zo dekkend is. Er zit een vrij aparte geur aan de concealer, dat vond ik in het begin minder. Ik ben er nu wel aan gewend en vind het niet storend meer. Waar het precies naar ruikt weet ik niet.

Wat ik verder heb ondervonden (en wat ik niet zo tof vind) is dat de concealer velletjes en dergelijke benadrukt. Voorbeeldje: ik smeer ’s ochtends concealer op een puistje en aan het einde van de dag zijn alle velletjes daar omheen goed zichbaar (en dus de concealer erop ook). Dat vind ik wel een minpuntje, zeker omdat ik van tevoren dagcrème aanbreng. Het zou dus eigenlijk niet moeten kunnen dat velletjes zichtbaarder worden.

Voor onder mijn ogen vind ik de concealer wel perfect! Hij dekt zoals ik al schreef enorm goed, en dat is natuurlijk heel fijn om onder je ogen te gebruiken. Hiervoor kan ik ‘m dus zeker aanraden!

 

Conclusie: de ideale concealer voor onder je ogen! Ik gebruik ‘m niet zo graag om puistjes te bedekken vanwege het velletjesprobleem, maar voor het camoufleren van rode vlekjes en wallen vind ik ‘m wel perfect. De dekking is gewoon heel er goed!