Misschien ken je het wel: je brengt foundation aan, concealer, poeder, de hele rambam, en na een poosje zijn alle velletjes en droge plekjes op je gezicht goed zichtbaar. Ieh! Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Ik heb dit zelf ook wel eens, heel vervelend. Naar aanleiding van dit review werd mij gevraagd of ik een artikel kon maken met tips over . Natuurlijk kan ik dat! Lees snel verder.

Een gezonde huid bevat voldoende vocht en is in staat zelf vetten aan te maken. Deze huideigen vetten of oliën, worden lipiden genoemd. Lipiden bevinden zich in de bovenste huidlaag en beschermen je huid tegen uitdroging. Zonder deze vetlaag kan je huid namelijk geen vocht vasthouden.

Als je last hebt van een droge huid, bevat je bovenste huidlaag microscopisch kleine scheurtjes. De huidbarrière is beschadigd, waardoor je huid overmatig veel vocht verliest. Je huid is dan niet langer in staat om voldoende vocht vast te houden, waardoor deze uitdroogt. De oorzaak van velletjes op je gezicht is dus droge huid. Een droge huid heeft vochttekort, en dient anders verzorgd te worden dan een “normale” huid.

Je hebt waarschijnlijk een droge huid als je huid…

  • strak en ruw aanvoelt;
  • snel rood wordt en jeukt;
  • witte schifertjes heeft;
  • rimpeltjes heeft;
  • snel geïrriteerd raakt.

Verzorging

Zoals ik al zei heeft een droge huid meer verzorging nodig. Begin makkelijk: kies producten speciaal voor de droge huid, want deze producten zijn vaak een stuk meer gehydrateerd. Dagcrème, facewash, scrub, tonic; dit is er allemaal speciaal voor de droge huid. Belangrijk: vermijd producten waar iedere vorm van alcohol in zit, dit werkt erg uitdrogend. Vooral in facewash/tonic zit vaak alcohol.Wat betreft scrubben: dit kan je prima doen als je een droge huid hebt, maar gebruik een milde scrub, en scrub niet te hard. En ook niet te vaak. Verzorg je daarna met een voedende crème.

Make-up

Eigenlijk begint mooie make-up voor de droge huid bij een goede basis, en dat is goede verzorging. Begin je dat met het reinigen van je huid (milde facewash of tonic), hydrateren (dagcrème) en breng daarna eventueel een primer aan. Bij mij helpt primer wel goed tegen de velletjes, het is vaak wat vetter van substantie, dus dat raad ik je zeker aan. Let daarnaast op het aanbrengen van je make-up en wat voor soort make-up je gebruikt. Je kan beter geen poederfoundation gebruiken bijvoorbeeld, want daarmee vallen velletjes eerder op. Lees hier welke foundation je het beste kan gebruiken.

Denk aan de manier waarop je gezichtsmake-up aanbrengt. Foundation is het natuurlijkst als je het deppend aanbrengt, met je vingers bijvoorbeeld, een sponsje, of met een bufferkwast. Poeder daarna lichtjes af. Een fixing spray is een goed idee, zolang er niet teveel alcohol in zit.

 

Hopelijk heb ik je met deze tips op weg geholpen! De conclusie van dit artikel is eigenlijk dat je met goede huidverzorging al een heel eind bent, denk daar dus aan. :)

Bron foto 1
Bron foto 2
Bron foto 3