Dames en heren, jongens en meisjes, ik heb een probleem. Een groot probleem: mijn haar zit de laatste tijd vreselijk. Het hangt slap naar beneden, heeft een rare slag, valt ontzettend uit en ik krijg het gewoon niet leuk. Vandaar dat ik letterlijk én figuurlijk met mijn handen in het haar zit.

Vorig jaar had ik een volle bos blond haar met een mooie slag. Ik had een schuine pony, laagjes, en mijn haar kwam ruim tot over mijn schouders. In mei vorig jaar liet ik het kort knippen, tot aan mijn schouders ongeveer, en besloot ik om mijn pony uit te laten groeien. En zo geschiedde.

Vorig jaar. Hier had ik mijn haar al wel korter laten knippen, maar zat het alsnog veel beter dan nu..

Inmiddels heb ik geen blond haar meer, maar bruin. Sinds ik het in december heb laten verven lijkt mijn haar dunner en zit het niet leuk meer: het is slap, futloos en ik krijg het niet leuk in model. Ik heb besloten om het weer lang te laten groeien (met lang haar had ik een mooie slag, nu heb ik rare pieken), maar nu twijfel ik over een pony. Zal ik die weer laten knippen? M’n haar zit dan misschien weer wat beter, maar in de zomer wil ik het wel graag vast kunnen doen zonder gedoe met losse plukken. Twijfel!

De volgende dingen heb ik alvast besloten:

  • Zo min mogelijk de stijltang gebruiken
  • Niet te heet föhnen
  • Vitamines slikken, voor genoeg vitamine B
  • Mijn haar met volumeshampoo wassen

Meestal ben ik degene die tips en dergelijke geeft, maar nu is mijn vraag aan jullie is: hebben jullie verder nog tips, ideeën of trucs waardoor mijn haar weer wat voller en gezonder wordt? En qua kapsel, zal ik weer een pony laten knippen? En hebben jullie dit probleem ook wel eens gehad?