Toen ik in Engeland het make-upmerk Sleek tegenkwam moest ik daar natuurlijk iets van kopen. Sleek is in Nederland enkel te koop via internet, en ik had er nog nooit iets van geprobeerd, dus ik was erg benieuwd. Ik besloot een Pout Polish te kopen, en wel eentje in de kleur Perfect Plum. Vandaag vertel ik wat ik ervan vind.

De naam ‘Pout Polish’ klinkt natuurlijk onwijs interessant, maar eigenlijk is dit niets meer dan een getinte lippenbalsem. In de Pout Polishes van Sleek zit SPF 15 wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is.

De Pout Polish zit in een rond potje met draaidop. Er zit 10 gram product in; best veel! De verpakking vind ik er leuk uitzien en werkt verder prima. De kleur die ik heb is Perfect Plum, een donkerrode kleur.

De substantie van het goedje zelf is romig en het smeert goed uit. Voor een getinte lippenbalsem komt er aardig veel kleur vanaf. De kleur is eigenlijk precies zoals in het potje: donkerrood. Er zit verder geen glitter of shimmer in, alleen wat glans.

Dan nu de swatches!

Mijn lippen met een beetje foundation … en velletjes :'(

Met Perfect Plum

Met een Max Factor Lipfinity Lasting Lip Tint als basis. Ik vind dit effect heel mooi, de Pout Polish is dan meteen ook wat donkerder!

Ziet er goed uit hè? Ik ben blij verrast door deze Pout Polish.

Het enige wat in mijn ogen beter kan is de geur/smaak, deze is namelijk niet erg lekker. Ik haat het altijd als een lipproduct een vies smaakje heeft, want dan pak ik het gewoon minder snel. Helaas heeft deze Pout Polish dat ook. Het is geen enorme ramp, maar ik had het wel fijn gevonden als de geur/smaak wat beter was geweest. Dit is verder het enige nadeel wat ik kan bedenken.

Qua longlasting zit het wel goed met de Pout Polish van Sleek. Zo’n balsem blijft natuurlijk minder lang zitten dan bijvoorbeeld een lipstick, maar dat moet je ook niet van een balsem verwachten. Zonder iets te eten of drinken blijft het minimaal een uurtje mooi, daarna trekt de balsem echt in je lippen.

 

Conclusie: ik ben erg tevreden over de Pout Polish van Sleek, al had de geur/smaak wel iets beter gekund. Toch denk ik dat ik Perfect Plum nog vaak zal pakken, want ik vind het nou eenmaal een mooie kleur, en het product zelf is ook erg fijn.

Sleek is o.a. te koop bij Boozyshop en Alice & Jo. De Pout Polishes kosten rond €6,50 per stuk.