Oogschaduw basis, je hebt het in veel verschillende soorten en maten. In tubes, flesjes of in potloodvorm. Eén van de meest populaire oogschaduwbasis op dit moment is die van Urban Decay: de Primer Potion. Op duizenden blogs is erover te lezen, en vandaag ook op Pink Sensation, want ik heb hem gekocht en getest!

Ik ging vorige maand naar Londen met een missie: een oogpotlood en oogschaduwbasis bemachtigen van Urban Decay. Ik kan met trots vertellen dat beiden missies geslaagd zijn en dat ik dus onder andere met een tube oogschaduwbasis weer naar Nederland vertrok.

Oogschaduwbasis zorgt er natuurlijk voor dat je oogschaduw gedurende tijd niet vervaagd en netjes op zijn plek blijft zitten. Hetzelfde geldt voor wenkbrauwpoeder eigenlijk, want ik lees wel eens dat meiden hem ook als basis voor hun wenkbrauwen gebruiken. 

De Primer Potion oogschaduwbasis zit in een mooie paarse tube. Super handig, want zo krijg je altijd het laatste beetje product eruit. Kostenbesparend! Voorheen zat de Primer Potion van Urban Decay altijd in een potje (á la Hema, maar dan anders), maar ik heb van mijn trouwe YouTube bezoekers vernomen dat het alleen nog maar in de vorm van een tube verkrijgbaar is. Een goede verbetering vind ik zelf!

In de tube zit 11 ml oogschaduw, dit is evenveel als die van de Hema. Ik heb zelf de Original versie, dit is gewoon een huidskleurige basis zonder glitter of shimmer. Je hebt ook andere versies waar dit wel in zit. De Primer Potion kost omgerekend rond de €18,00.

De basis zelf is zoals ik al zei huidskleurig en doorzichtig als je het uitsmeert. Prima. Het smeert goed uit, ruikt neutraal en zorg ervoor dat mijn oogschaduwbasis perfect blijft zitten. Ik gebruik het goedje ook graag op mijn wenkbrauwen, zodat mijn wenkbrauwpoeder beter blijft zitten (gelezen op Mara’s blog). Dit scheelt echt een jas!

 

Zoals je op bovenstaande foto kan zien zijn oogschaduwkleuren veel intenser met basis eronder. Links is zonder basis, rechts met.

Zo zag mijn hand er na een hele dag uit (nadat ik meerdere malen mijn handen had gewassen)

De oogschaduw met basis bleef enorm goed zitten, zelfs na het handen wassen. Topspul!

 

Conclusie: ik ben heel tevreden en blij met mijn Urban Decay Primer Potion oogschaduwbasis. Het voldoet aan al mijn eisen wat oogschaduwbasis betreft en, misschien nog wel het belangrijkste, het houdt mijn oogschaduw/wenkbrauwpoeder keurig op zijn plek. :-)

Urban Decay is in Nederland te koop bij Sephora.