Wat douchegels betreft was ik nooit zo kieskeurig; zoalng het fijn aanvoelde en lekker rook vond ik alles prima. Dit veranderde echter toen ik de douchegels van Rituals ontdekte. De Foaming Shower Gel Sensation is namelijk, zoals de naam al aangeeft, een zeer schuimende douchegel, verkrijgbaar in hele bijzondere geuren. Ik heb er zelf drie van en vandaag review ik ze in een keer! Lees je mee?

De Rituals schuimsensatie douchegels (lekker op z’n Nederlands) zijn er voor zover ik weet Rituals in zeven soorten:

  1. Zensation (rijstmelk)
  2. T’ai Chi (witte lotus)
  3. Fujiyama (mandarijn)
  4. Haman Delight (rozemarijn)
  5. Yogi Flow (Indiase roos)
  6. Sunrise (zoete sinaasappel)
  7. Blue Dragon (cederhout)

Ik heb zelf T’ai Chi, Yoghi Flow en Sunrise. Deze zal ik vandaag reviewen. :-)

 

T’ai Chi

 

Deze douchegel heb ik er eigenlijk als laatste bijgekocht, en is dus nog behoorlijk nieuw. De T’ai Chi gel is te herkennen aan de lichtgroene fles met de tekst ‘T’ai Chi’ en ‘White Lotus & Green Tea’. In de gel zit dus witte lotus en groene thee. Ik ben gék op groene thee, dus wat dat betreft zit de douchegel bij mij goed, haha! De geur zelf zou ik omschrijven als een subtiele, bloemige geur met een Oosters tintje. Hij is minder scherp dan Yoghi Flow en Sunrise, dus als je van wat subtieler houdt is dit echt een douchegel voor jou. :-) Het is echt een lekkere bijzondere geur.

Yogi Flow

 

Yogi Flow is wat scherper van geur, hij ruikt namelijk naar Indiase roos en zoete amandelolie. Dit lijkt misschien een wat aparte combinatie, maar het ruikt heerlijk! Hij is zoeter dan T’ai Chi (door de amandelolie denk ik) en iets sterker van geur. Ook dit is een combinatie van geuren die ik nog niet eerder geroken heb. Apart maar wel lekker! Houd je van wat zoetere douchegels, dan kan je het beste deze nemen!

 

Sunrise

 

Als laatste hebben we nog Sunrise: een douchegel met zoete sinaasappel en ceder. Ik wist eerst niet wat ceder was, maar het blijkt dus een geslacht van coniferen te zijn dat behoort tot de dennenfamilie. Het is een ingrediënt dat verwant is aan dennen en sparren. Deze geur ruik je er goed doorheen! De overheersende geur is de zoete sinaasappel (wat het dus ook weer een zoete geur maakt), maar daarnaast ruik je wel degelijk iets van bos. Lekker! Ook dit is weer een bijzondere combinatie, heerlijk voor onder de douche.

 

Wat ik heel fijn vind aan deze douchegels is dat ze zo lekker schuimen. Wat dat betreft is de verpakking ook heel handig: je hoeft maar één keer te drukken en er komt genoeg gel uit om je hele lichaam mee te wassen. Het is dus een erg zuinig product. In het begin zal de hoeveelheid schuim wat weinig lijken, maar als de gel eenmaal in aanraking komt met water zal het enorm gaan schuimen. :-)

Ik vroeg me af hoe het zat met de ingrediënten. We weten inmiddels allemaal: veel schuim betekent veel extreem reinigende ingrediënten, zoals SLS en SLES. SLS maakt goed schoon, maar is een nogal agressief en uitdrogend ingrediënt. SLES werkt ongeveer hetzelfde, maar dan iets milder. Helaas zit er wel SLS in al deze douchegels. Ik vind dit zelf niet zo’n probleem, maar ik vind het toch wel netjes om even te vermelden.

Conclusie: ik ben weg van de douchegels van Rituals, en ben erg blij dat ik er momenteel drie in mijn bezit heb! Ik ben van plan om alle geuren eens te proberen, dus wie weet review ik de rest nog eens in de toekomst. :-)

 

De douchegels kosten €7,90 per stuk voor 200 gram. Zoals ik al zei is het een erg zuinig product dus je zal er zeker lang mee doen! Rituals is te koop in de winkels van Rituals, in sommige V&D’s en online via de webshop.