De Dream Matte poeder behoort inmiddels tot één van de klassiekers van Maybelline New York. De gezichtspoeder bestaat al heel wat jaartjes en is geliefd bij veel beautybloggers. Je raadt het misschien al: ik was al een behoorlijke tijd razend benieuwd naar de poeder. Zou hij echt zo goed zijn? Ik kan daar nu eindelijk antwoord op geven want ik heb ‘m gekocht en getest voor je!

De Dream Matte poeder komt in een multifunctioneel doosje. Ik moest even goed kijken hoe het precies werkt, maar eigenlijk is het heel simpel (en handig)! Er zit ook een spiegeltje bij. Zo’n spiegeltje vind ik altijd wel erg handig, dit maakt het een handig reisproduct. Wat het product nóg handiger maakt voor op reis is de bijgeleverde poederdons. Als je het onderste deel van het doosje opzij schuift, dan komt daar de poederdons en het spiegeltje tevoorschijn. Ideaal.

De poeder zelf is heel fijn van structuur, niks geen korreltjes of losse stukjes poeder, het is echt megafijn en zacht. Hierdoor is het resultaat heel natuurlijk, je ziet amper dat je poeder op hebt. Je zou misschien denken dat de dekking daardoor niet zo goed is, maar vergis je niet! De poeder dekt heel goed en maakt heel je gezicht mat. De naam is niet voor niets ‘Dream Matte’ natuurlijk! De poeder verdoezelt alle glimmende plekjes en blijft de hele dag op z’n plek.Mocht de poeder in de loop van de dag wat vervagen (wat kan gebeuren als je een erg vette huid hebt), dan kan je het natuurlijk altijd even bijpoederen met de poederdons.

Note: de poederdons is erg handig, maar hij wordt na een tijdje wel wat vies. Je kan hem proberen te wassen, maar ik vind dat zelf nogal een gedoe. Ik raad je aan om dan van die losse poederdonzen te kopen, Kruidvat en Etos hebben die bijvoorbeeld.

Op naar het resultaat:

Voor

Na

Het resultaat van de poeder zien jullie hierboven. Boven is mijn huid behoorlijk shiny, mede door de net-aangebrachte foundation, en onder is hij helemaal mat en egaal.

De Dream Matte poeder is er in vier kleuren: Golden Beige, Vanilla Rose, Sand en Golden Sand. Ik heb zelf Vanilla Rose, de één na lichtste kleur. Voor mij is deze kleur precies goed. Ik vind het jammer dat Maybelline maar vier kleuren in het assortiment heeft. Getinte dames zullen al snel misgrijpen. De wat lichtgetintere dames hebben dan weer wel geluk, Golden Beige is een hele lichte kleur.

Eindconclusie: ik ben zeer te spreken over deze poeder van Maybelline. Het is een fijne poeder met een heel natuurlijk resultaat, die toch goed dekt en je gezicht goed mat houdt. De prijs is misschien wat hoger, maar hij doet zijn werk prima en ik heb er eigenlijk niets op aan te merken.

 

Maybelline is te koop bij onder andere Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De Dream Matte poeder kost €11,99.