Chicklits, ik lees ze graag. Héél graag. Het zijn gewoon heerlijke boeken! Vooral de boeken van Rachel Gibson vind ik geweldig, en daarom wil ik jullie graag wat meer vertellen over deze schrijfster en haar boeken. Want echt, ookal houd je misschien niet van lezen, je zou haar boeken toch eens moeten proberen!

‘Chicklit’ is eigenlijk de wat modernere benaming voor romantische literatuur, voornamelijk geschreven voor vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. ZO OUD? Ja, vaak zijn de boeken voor vrouwen van die leeftijd. Maar! Dat wil niet zeggen dat jij ze niet kan lezen. Want ookal ben je 16 (of 17, of 18), de boeken blijven leuk. Het is niet zo dat je de boeken niet kan lezen als je jonger of ouder bent, het is meer gewoon een grens die aangegeven wordt. In dit soort boeken worden moderne vrouwenthema’s op een vlotte manier geschreven. Kortom: heerlijke boeken die lekker weglezen.

Rachel Gibson is zo’n chicklit schrijfster. In Amerika zijn haar boeken erg populair en ze heeft inmiddels tal van prijzen gewonnen. In totaal heeft ze 17 boeken geschreven, waarvan ik er (nog maar) twee gelezen heb.

Enkele boeken van Rachel:

  • Zwijgen is zilver
  • Undercover Lover
  • Weet wie je date
  • Ware liefde en andere rampen

De laatste twee boeken heb ik zelf gelezen, en die zijn gewoon geweldig. Rachel schrijft op een vlotte, moderne en leuke manier. Haar boeken gaan over liefde, seks, vriendschap en nog veel meer typische meidendingen.

Om jullie een beetje een idee te geven van haar boeken, heb ik van twee boeken wat informatie opgezocht.

 

Weet wie je date

Rachel Gibson – september 2009

Wat moet een meisje doen om een goede date te krijgen? Adele Harris heeft geen idee! Adele  is 25, schrijft sciencefiction en fantasy en heeft de ene rampzalige date na de andere. Hoe kan het anders dat elke man met wie zij op date gaat zijn verstand én zijn manieren lijkt te verliezen? Ze begint bijna te geloven dat ze vervloekt is en denkt met weemoed terug aan haar grote jeugdliefde, Zach Zemaitis. Met hem was ze in de zevende hemel, tot hij haar dumpte voor haar zwangere aartsrivale van de middelbare school. Als Adele terugkeert naar haar geboortedorp Cedar Creek om voor haar hoogzwangere zus en nichtje te zorgen, loopt ze Zach weer tegen het lijf. En hij blijkt al een paar jaar weduwnaar en opnieuw beschikbaar te zijn. Even lijkt het alsof Zach de vloek heeft opgeheven, totdat die in alle hevigheid terugkeert…

 

 

Ware liefde en andere rampen

Rachel Gibson – mei 2010

Faith Duffy heeft haar lesje in de liefde wel geleerd. Als ze trouwt met een rijke, maar oudere man kiest ze voor de zekerheid die hij haar kan bieden. Zij geeft hem in ruil trouw en loyaliteit, maar haar hart kan ze hem niet geven. Als haar man plotseling overlijdt, erft Faith niet alleen zijn fortuin, maar ook een hoop ellende en een rampzalig professioneel ijshockeyteam, inclusief eigenwijze aanvoerder. Ty Savage is aangetrokken als aanvoerder om het team weer succesvol te maken, maar zijn belangrijkste doel is het behalen van het landskampioenschap, zodat hij zijn lange carrière succesvol kan afsluiten. Het laatste wat hij daarbij kan gebruiken is een sexy goldigger die niets van ijshockey afweet, maar wel zijn nieuwe baas wordt… Als Faith en Ty de noodzaak tot samenwerken iets té letterlijk nemen, wordt de situatie wel heel erg ingewikkeld…

.

.

Oké, ik geef toe, van dit soort boeken moet je houden. Het zijn ‘simpele’ boeken die gewoon lekker lezen. Je moet er niet teveel van verwachten. Maar leuk is het wel. :-)

Lees jij wel eens? Zo ja, wat lees je graag? Ik lees niet alleen chicklits hoor, ik houd ook erg van historische romans!