Het is alweer twee jaar geleden dat ik ‘m kreeg voor mijn verjaardag, maar tot op de dag van vandaag heb ik er nog nooit iets over geschreven op Pink Sensation: het 88 warm palette van Coastal Scents. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik vertel je kort wat ik ervan vind en laat natuurlijk alle swatches zien.

 

Het 88 warm palette is een vrij bekend palette met allemaal neutrale kleurtjes. Op internet is er veel over te vinden en ze zijn te koop via eBay, Coastal Scents en nog een aantal webshops. Ze zijn allemaal hetzelfde, maar op de een staat een merkje en op de ander niet. Die van mij is van Coastal Scents, afkomstig van deze webshop.

 

In het palette zitten maarliefst 88 oogschaduwkleuren. Een aardige hoeveelheid! Perfect voor dames die hun make-up graag neutraal houden, of gewoon ter aanvulling op je stash. In het palette zit van alles wat: highlightkleuren, huidskleurtjes, aardetinten, metallic kleuren, en donkere kleuren. Heel gevarieerd dus.

Over het pigment kan ik heel kort zijn: dit is prima. Heel goed zelfs! De ene kleur is net iets minder gepigmenteerd dan de andere, maar over het algemeen is de hoeveelheid pigment super. Het viel me wel op dat de oogschaduws heel klein zijn, ongeveer even groot als een munt van één eurocent. Best klein, maar je hoeft niet bang te zijn dat het snel opgaat. Dat valt echt mee!

Swatches

Van boven naar onder: 

Gemiddeld betaal je rond de €20,00 voor het 88 warm palette. Daar heb je dus 88 kleuren voor inclusief spiegel en twee applicators. Als je van €20.00 uitgaat betaal je slechts €0,22 per oogschaduw. Valt best mee als je het zo bekijkt! Zeker als je dit soort kleuren veel gebruikt weet ik zeker dat het een goede investering is.

Wanneer je deze kleuren wat minder gebruikt, raad ik hem denk ik niet aan. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van! Ik gebruik tegenwoordig niet zo vaak meer oogschaduw, dus zo’n groot palette is misschien een beetje overbodig. Toch gooi ik hem niet weg hoor :-) Dat zou ik nooit kunnen, haha! Maar als je niet zo’n grote oogschaduw-fan bent zou ik hem niet zo gauw kopen. Dan kan je beter voor een wat kleiner palette gaan met neutrale kleuren.

Conclusie: ik ben héél tevreden over het palette en ben er nog steeds heel blij mee, ook al gebruik ik ‘m niet zo heel vaak. Ik bedoel, kijk naar de swatches! De hoeveelheid kleur is gewoon top, en je kan eigenlijk alle kleuren wel met elkaar combineren.