Garnier was het eerste westerse merk dat een BB cream uitbracht en heeft momenteel twee BB creams in het assortiment. Ze zijn inmiddels niet zo nieuw meer, maar ik ga ze toch nog even aan mijn kritische blik onderwerpen. Vandaag review ik de eerste: de Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream.

 

Op internet is er weinig goeds te lezen over de BB cream die ik vandaag ga reviewen. Hij zou niet genoeg dekken, teveel glans achterlaten, en gewoon niet door kunnen als BB cream. Dat zijn best nogal wat negatieve punten, en daarom wilde ik zelf wel eens kijken over deze BB cream echt zo slecht is als menig beautyblogger beweert.

Laten we beginnen bij het begin: de Miracle Skin Perfector BB cream komt in een tube van 50 ml. Dit is best een aardige hoeveelheid als je bedenkt dat er in de meeste foundations maar 30 ml (of nog minder) zit. De tube kost €13,99. Niet heel prijzig, maar ook niet echt budget. Over het algemeen vind ik de verpakking er goed uitzien. Een tube is hygiënisch en makkelijk in gebruik, dus hier kan ik niet echt een nadeel aan ontdekken.

Dan gaan we naar het product zelf. Garnier belooft ons het volgende:

  • Vervaagt lijntjes;
  • Egaliseert de teint;
  • Geeft ene stralende huid;
  • Hydrateert;
  • UV bescherming.

Dat zijn best wat beloftes om waar te maken. De BB cream is overigens geschikt voor de normale huid. Ik vind dat altijd een beetje vaag, want wat is ‘normaal’?

 

De eerste indruk die ik heb van het goedje zelf is wel oké. Ik heb het als eerst op mijn hand aangebracht om te swatchen, en dit ziet er vrij goed uit. Redelijk dekkend, een beetje dik van substantie, en er zit een lichte geur aan, wat eigenlijk een best prettig geurtje is. De eerste indruk is dus goed.

Wanneer ik het uitsmeer verandert dit wel een beetje. Het is niet zo dekkend als ik had verwacht, maar hé, dit is nog maar mijn hand. Misschien is het effect op mijn gezicht wel heel anders.

Zodra alles helemaal uitgesmeerd is zie je eigenlijk niet meer zoveel kleur terug en is het niet allemaal gelijk verdeeld. Dat vind ik wel een beetje jammer. Op het eerste gezicht leek de BB cream wel oké, maar nu heb ik toch mijn twijfels.

 

Dan de test op mijn gezicht! Het viel me op dat de crème, zoals eerder gezegd, nogal dik van substantie is. Dat zijn de meeste BB creams wel, dus daar hoor je mij niet over. De dekking viel me wat tegen. Nu heb ik niet zoveel oneffenheden op mijn gezicht (jullie verklaren me vast voor gek nu, maar ik vind dat soms best jammer, want hoe kan ik nou echt goed een foundation testen?), en ik heb niet zoveel dekking nodig, maar hij dekt dus niet zo goed. Voor mij is het voldoende, maar voor meiden met oneffenheden is dit niet genoeg.

 

Voor & na

 

Helaas is de crème erg vettig, en glimt m’n gezicht enorm na het aanbrengen. Ook plakt het een beetje. Dit vind ik echt het grootste nadeel. Ik poeder altijd mijn foundation af, maar hierbij moet je echt véél poeder aanbrengen om dat glimmende weg te werken. En natuurlijk om te voorkomen dat het niet van je gezicht afglijdt gedurdende de dag. Plus, als je al een vettige huid van jezelf hebt, kan ik me voorstellen dat je vettige producten wil vermijden. Ook dan is deze BB cream niet aan te raden. Waarschijnlijk werkt het dan weer wel wel voor droge huidjes.

 

Voor & na, ingezoomd

 

Hier zie je goed hoe erg mijn huid gaat glimmen van de crème:

 

Zijn er dan ook voordelen aan deze BB cream? Ja, op zich wel. Het is een fijne getinte dagcrème, maar het is geen BB cream. Eigenlijk is mijn oordeel zo goed als hetzelfde als ongeveer iedereen die hem getest heeft: het werkt prima (behalve de vettigheid dan, da’s minder), maar het is geen BB cream. Ik heb niet echt het idee dat het mijn huid enorm goed verzorgd. Er zal wel iets van een dagcrème inzitten, dat voel ik ook wel, maar zo voedend als een échte Aziatische BB cream is het niet. Maar ach, voor een getinte dagcrème doet hij het best aardig. Mijn huid is super egaal na het aanbrengen en je hebt niet veel nodig. Ohja, en er zit natuurlijk SPF in, dat is ook altijd wel gunstig.

 

Afgepoederd + overige make-up

 

Eindconclusie? Een prima getinte dagcrème, maar geen BB cream.

Geschikt voor: dames met een droge huid, die minimale dekking nodig hebben en het niet erg vinden als de huid wat glimt.
Ongeschikt voor: dames met een vette huid, met onzuiverheden, die veel dekking nodig hebben.

Garnier is te koop bij de drogist. Deze BB cream kost (zoals ik al zei) €13,99 voor 50 ml.

Binnenkort review ik de tweede BB cream van Garnier!

 

Heb jij ervaring met de BB creams van Garnier? Zo ja, vind je het een goed product?