Ik was laatst wat aan het snuffelen in het Catrice schap bij Kruidvat toen mijn oog viel op iets nieuws tussen de lakjes: Brushed Metal Effect nagellak. Hier was ik wel benieuwd naar! Ik nam er eentje mee in de kleur ‘Steel My Soul’ en besloot thuis eens te checken wat dit nieuwe effect inhoudt..

Het is dat er heel groot ‘NEW’ bij stond in het make-upschap, anders had ik niet opgemerkt dat deze lak nieuw is en een speciaal effect heeft. Het potje ziet er precies zo uit als de rest en ook aan de kleur is (behalve dat ‘ie een mooie shimmer heeft) weinig bijzonders te ontdekken. Aan de bovenkant zit een sticker waaraan je kan zien dat de lak een metaal effect heeft.

Steel My Soul is een beetje een lavendelkleurige nagellak met lichtgoude shimmer. Mede hierom heb ik hem gekocht, ik vond de kleur zo mooi! Het kwastje werkt eigenlijk heel prettig: hij is dik met afgeronde hoeken. Na twee laagjes dekt de lak bijna volledig. Hij lakt niet zo soepel als een creamy lakje omdat dit een beetje stroef gaat, en je hebt wat meer lak nodig om het goed uit te smeren. Na twee laagjes is de kleur echter egaal en zie je niets meer terug van deze struggles..

De nagellak droogt bijna helemaal mat op. Ik zie ook duidelijk het metal effect terug, veroorzaakt door de mooie shimmer. De lak voelt ook een beetje stroef aan. Ik vind het wel een gaaf effect! Het is even wennen, maar ik vind het wel mooi en bijzonder. Ook wel een beetje stoer. :-)

Wanneer je niet van dit effect houdt kan je natuurlijk een glanzende topcoat aanbrengen, maar dan is wel meteen het hele effect weg. Ik laat hem lekker zo! Ik vind het een leuke aanvulling op het assortiment.

In totaal heeft Catrice drie verschillende Brush Metal Effect nagellakken: Steel My Heart, Steel My Soul en How I Matt Your Mother. De producten zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor een prijs van €2,69.