Mijn zoektocht naar de perfecte mascara duurt eeuwig voort. In de loop der jaren heb ik tientallen mascara’s geprobeerd, en daarbij heel wat fijne tegengekomen, maar toch ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe soorten en merken. Vandaag is het de beurt aan de nieuwste mascara van Max Factor: de 2000 Calorie mascara. Hij belooft mooie zwarte wimpers en tot wel 300% meer volume!

In eerste instantie was ik op zoek naar de tot nu toe beste mascara voor mij: de Max Factor False Lash Effect mascara. Ik kocht hem voor het eerst in 2010. Hierna heb ik veel andere mascara’s geprobeerd, maar toch kwam ik weer terug bij de False Lash Effect mascara. Hij is gewoon zo fijn! Toen mijn oog viel op de nieuwste mascara van Max Factor wilde ik die eigenlijk ook maar wat graag proberen. Zodoende nam ik hem mee.

De 2000 calorie mascara ziet er heel anders uit dan de False Lash Effect: hij is smaller, heeft een wat chiquere uitstraling en is gewoon een heel andere mascara. Niets mis mee hoor! Het enige is dat de dop bij mij gebroken is. Dit gebeurde toen ik hem iets te enthousiast dichtdraaide. Dat is jammer, maar of dat echt aan de mascara zelf ligt weet ik niet.

Ook niet geheel onbelangrijk: het borsteltje. Van een borsteltje hangt veel af, het kan een mascara maken of kraken. In dit geval is het borsteltje van echte haartjes die heel dicht op elkaar zitten. Echt een klassiek borsteltje. Hij is van normale grootte en heeft een spitse punt zodat je goed bij de binnenste wimperhaartjes kan komen. Ik heb verder niks op het borsteltje aan te merken, het werkt gewoon prima.

Laten we kijken naar het effect van deze mascara. Ik gebruik hem nu al een paar weken en in het begin was ik een beetje teleurgesteld. Ik had meer verwacht van dit nieuwe product en ik moest duidelijk wennen aan het borsteltje. Nu ik hem wat langer gebruik valt het eigenlijk wel mee, en kan ik zeggen dat deze mascara best oké is. Het is gewoon even oefenen! Je moet blijven uitkijken voor klontjes, want die heb je wel snel. Als je het eenmaal onder de knie hebt geeft hij je wimpers mooi volume, scheidt hij ze en maakt ze mooi zwart. Prima.

Het is geen wondermascara, maar hij doet zijn werk goed dus dat is in ieder geval positief. Toch denk ik niet dat ik hem opnieuw zou kopen, daar vind ik de False Lash Effect mascara te fijn voor. En daarbij, er zijn nog zoveel mascara’s om te testen! ;-)

De 2000 Calorie mascara kost €12,99. Om eerlijk te zijn vind ik dit een iets te hoge prijs voor de mascara. Hij werkt prima, maar het is geen flitsende überfantastische mascara, de mascara waar ik eigenlijk naar op zoek ben. Max Factor is te koop bij onder andere Kruidvat, Etos en DA.

Er zijn nog twee varianten op de 2000 Calorie mascaraCurved Brush Volume & Curl en Waterproof Volume.