Reizen is echt een van de dingen die ik het liefst doe. Na een reis vind ik het heerlijk om weer thuis te zijn, maar ik vind het misschien nog wel leuker om naar voor mij nog onbekende landen te gaan en nieuwe steden te ontdekken. I love it! Ik zat een beetje te denken over waar ik ooit in m’n leven nog eens heen zou willen gaan, en dat zijn uiteindelijk tien landen geworden. Benieuwd welke landen dit zijn en waarom?

The USA, de VS, hoe je het ook wil noemen: ik wil naar Amerika. Ik ken bijna niemand die NIET eens naar Amerika wil gaan. Vooral Californië trekt me erg, mijn vader heeft daar een tijdje gewoond (stage) en rondgetrokken. Het lijkt me daar echt geweldig! Het weer schijnt er super te zijn, en natuurlijk heb je daar steden als Las Vegas en San Fransisco. Maar ook Santa Barbara lijkt me prachtig (ook hier zijn mijn ouders geweest), of de Santa Monica pier. Ooit ga ik naar Amerika, dat weet ik wel. ;-)

Misschien vraag je je af waarom ik Rusland op mijn lijstje hebt staan. Het klimaat is er nou niet echt geweldig (koud!), en het is voor zover ik weet niet zo’n populair vakantieland. Toch wil ik hier heel graag eens heen. Ik ben een echte geschiedeinisfreak en weet dus precies wat de rol van Rusland was in de wereldoorlogen, en in de Koude Oorlog. Daarom lijkt het me interessant om er eens heen te gaan. Vooral Moskou lijkt me een leuke stad!

Een echte safari, dat lijkt me nou eens geweldig om te doen. Hoe cool is het om leeuwen (mijn lievelingsdieren), giraffen of zebra’s in het wild te zien? Ik hoef eerlijk gezegd niet perse naar Zuid-Afrika, als het maar een mooi land is in Afrika waar je op safari kan. Dan ben ik tevreden. In Zuid-Afrika heb je natuurlijk wel Kaapstad, een stad waar ik  ook wel eens heen zou willen. Maar eigenlijk trekt heel Afrika me wel, misschien deels omdat ik gek ben van The Lion King. Op mijn tweede keek ik die film al non-stop, kun je nagaan. :’) Maar goed, Afrika lijkt me ook heel gaaf.

Oké, deze tellen eigenlijk voor twee. Ik wil ooit nog eens naar China en/of Japan. Misschien wel eerder China. De Chinese Muur bezoeken lijkt me bijvoorbeeld heel vet. Maar Tokyo lijkt me ook een gave stad, dus ik weet het nog even niet, haha! In elk geval een van de twee.

Een ex-collegaatje van mij vertrok vorig jaar voor een half jaar naar Australië. Wil ik ook! Australië lijkt me een heel bijzonder land. Ik zou daar kangaroes willen zien, het Sydney Opera House, de mooie natuur, de stranden, enz. Wel jammer dat het zo’n enorm eind vliegen is.

Curaçao, een prachtig eiland met een tropisch klimaat. Als ik aan Curaçao denk, dan denk ik automatisch aan de gekleurde huisjes aan de handelskade. Zo mooi! Ik wil hier echt héél graag eens naartoe.

Mijn vader moet geregeld voor zijn werk naar Marokko en ik zou maar al te graag een keertje mee willen. Hij ziet niet zoveel van Marokko, hij is altijd bezig met werk, dus dat is best zonde. Ik zou echt naar Casablanca of Marrakech willen, een beetje de grote steden. Het lijkt me een mooi land.

Tot slot Egypte! Op de basisschool schreef ik een werkstuk over de pyramides in Egypte, en sindsdien wil ik er heen. Het zou zo gaaf zijn om een keer die pyramides in het echt te zien! Ik ben -zoals ik al zei- nogal een geschiedenisfreak, dus het lijkt me fantastisch om dit eens in het echt te zien. Daarnaast trekt het land me om de een of andere reden gewoon. Ik wil hier echt graag heen!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Welke plekken op de wereld wil jíj echt nog eens bezoeken?