De meningen over nepnagels zijn over het algemeen erg verdeeld. Ik vind het zelf vaak wel mooi, zolang het niet ordinair is en netjes gezet. Maar: nepnagels zijn vaak duur en daar heeft niet iedereen geld voor. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je van je echte nagels zulke mooie nagels kan maken, dat het net nepnagels lijken.

Stap 1: Verzorgen

De basis van mooie nagels is een goede verzorging. Gebruik bij voorkeur een glasvijl om je nagels te vijlen, gebruik een acetonvrije nagellakremover en verzorg je nagelriemen met een voedende crème of olie. Dit alles scheelt al een jas! Neem ongeveer om de dag de tijd om je nagels even te verzorgen, dit hoeft nog geen minuutje te duren. Om ze sterker te maken kun je een nagelverharder gebruiken.

Stap 2: Onderhouden

Ik gaf het al een beetje aan bij stap 1, maar het is heel belangrijk om je nagels niet te verwaarlozen. Om de dag een beetje bijvijlen (af en toe een klein beetje is beter dan in één keer heel veel) en je nagelriemen verzorgen laat je nagels er op den duur veel beter uitzien. Vijl ook altijd een kant op, dit zorgt ervoor dat je nagels minder snel scheuren. Of het waar is weet ik niet, maar mijn nagels lijken altijd sterker als ik ze wat rechter vijl. Wellicht is dat een tip.

Stap 3: Lakken

Wanneer je nagels wat langer zijn en ze geen scheuren en dergelijke meer hebben (hebben ze dat wel? Hou je nagels dan gewoon wat korter) kan je ze gaan lakken. Ik vind het zelf mooi om mijn nagels te lakken op de French Manicure manier: met een wit randje. Vaak hebben nepnagels dit ook, het ziet er heel verzorgd uit. Je kan natuurlijk ook een kleurtje doen in plaats van wit, of glitters, wat je maar wil. Als je voor French Manicure gaat, let er dan op dat de witte randjes superstrak zijn. Dit ziet er het mooiste uit. Begin en eindig altijd met een transparante lak.

Mijn favorieten:

  • Mijn absolute nummer 1 op het gebied van nagelverzorging: Trind Nail Repair. Dit spul heeft mijn zwakke, hopeloze nagels omgetoverd tot gezonde sterke nagels. En tegenwoordig gewoon te koop bij Etos. Aanrader!
  • Lemony Flutter van Lush is een hele fijne nagelriemcrème om je nagelriemen mee te verzorgen. Hij is heel voedend en ruikt lekker naar citroen.
  • Glasvijlen hoeven tegenwoordig helemaal niet duur meer te zijn: die van Hema werkt prima.
  • Bourjois heeft een hele fijne nagellakremover in het assortiment: Dissolvant Miraculeux. Deze remover bevat geen schadelijke stoffen en verzorgt je nagels met zoete amandelolie. Binnenkort is hier meer over te lezen op Pink Sensation!
Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips gehad!

Vertel eens, hoe verzorg jij je nagels? En hoe lak je ze het liefst?